PU-ERH TE »

Pu-erh te | Pu-erh te är ett lagrat te med en fyllig och djup smak som även kallas för vintage te. Pu'er är sin egen klass av te, där smaken får mogna fram med tiden. Till skillnad från andra kinesiska teer, Pu-erh kvalitet och smak blir bättre med åren. Vi selekterar och erbjuder de mest sällsynta pu-erh teer som finns på marknaden. Leveransen sker dagligen.
Det finns 25 produkter.

Kategorier

  • GRÖNT PU-ERH TE
    Grönt pu-erh te har en mycket lång historia och det var det té som handlades på den antika rutten. Den gröna eller "sheng" pu-erh är också det té som många tésamlare entusiastiskt söker efter. Teet ger en ljus och genomskinlig färg samt har en uttalad fruktig, lite söt och rik aromEfter fermentering återfuktas tebladen för ytterligare jäsning innan de lagras i ett svalt torr- eller fuktug våt utrymme. Det här teet görs på stora teblad från gamla kinesiska tebuskar. Bladen får oxidera ett tag, därefter pressas de ihop till kakor som sedan lagras. Under lagringen fermenteras teet i långsam takt. Köp grönt pu-erh te samt utvalda gröna pu-erh tekakor från boutique tefabriker.
  • SVART PU-ERH TE
    Svart eller "shu" pu-erh är alltid mörkt lagrad pu-erh med optimal jäsning. Svart pu-erh har en tung doft, jordnära, det känns ofta anteckningar av rök. Efter fermentering återfuktas tebladen för ytterligare jäsning innan de lagras i ett svalt torr- eller fuktug våt utrymme. Det här teet görs på stora teblad från gamla kinesiska tebuskar. Bladen får oxidera ett tag, därefter pressas de ihop till kakor som sedan lagras. Under lagringen fermenteras teet i långsam takt. Köp fint svart pu-erh te och sällsynta mörka pu-erh tekakor från boutique tefabriker.
Visar 1 - 25 av 25 artiklar