Rent ekologiskt Oolong-te.


Få reda på hur detta te tillverkas, hur det bryggs, vilka hälsofördelar som finns. Kraftfullt te för viktminskning‎.

Oolong-te är komplext både i smak och tillredning. För att tillverka Oolong-te måste blad från plantan Camellia sinensis genomgå en sjustegsprocess bestående av att bladet tillåts vissna, fördelas och delvis oxidera. Resultatet blir ett te någonstans mellan svart och grönt med flera lager av smak som en erfaren tedrickare kan uppskatta. Oolong-te är välkänt för sin förmåga att behålla smaken efter flera bryggningar. Varje gång bladen tillåts att dra så framhävs en ny smakprofil. Det är ett perfekt te att ha under dagen.

Det finns två huvudtyper av Oolong-te: jade-oolong och amber-oolong. Jade-oolong har mer blommiga och växtliga inslag medan amber-oolong har tendensen att vara mer robust med rostade inslag. Oolong-teer kommer främst från Taiwan och Kina.


När det gäller hälsofördelar är Oolong-te känt för att skärpa förmågan att tänka och förbättra mental vakenhet. Det har också antioxidanter som främjar hjärthälsa.


Rekommendationer:

Ekologiskt Tie Guan Yin oolong-te (Jade-oolong): Tätt rullade jadeblad vecklar ut sig och avslöjar orkideliknande doft. Smaken är angenämt komplex med mjuk växtlig fyllighet, söta honungsinslag och blommiga undertoner.

köpa oolong te


Ekologiskt rostat Tie Guan Yin oolong-te (Jade-oolong): Ett klassiskt mörkrostat organiskt Oolong med en mjuk rik fyllighet och sött avslut. Från Wuyibergen i södra Kina.

köpa oolong te

Ekologiskt Da Hong Pao oolong-te (Amber-oolong)Smakupplevelsen är unik: rik, rund och otroligt mjuk. Da Hong Pao  oolong är ett te som får dig att stanna upp och tänka. Teet har ett unik smak som får det att kännas som att det löses upp i munnen.

köpa oolong te
Ekologiskt Alishan Gao Shan oolong-te (Jade-oolong)Alishan oolong te har en välbalanserad lätt smak. Här kan man upptäcka lätt nyanser av våren och morgonsolen. Här finns en känsla av olika små blommor och lite honung. Här finns en sötma och karamell i knappt märkbar mängd.

köpa alishan oolongDu kan också vara intresserad av följande artiklar:

OOLONG TE — ALLT OM TIE GUAN YIN
VAD ÄR ALISHAN GAO SHAN OOLONG TE ?
VAD ÄR EKOLOGISKT GRÖNT TE?


KÖPA EKOLOGISKT KINESISKT TE - TEHEM TEBUTIK