Idag vill vi berätta er lite om Feng Huang Dan Chun oolongte. I södra Kina finns Guangdong-provinsen och där ligger en stor och mycket vacker stad — Guangzhou.

köpa oolong te
köpa oolong te

Feng Huang Dan Chun oolongte (凤凰单丛) -  brukar översättas som "enstaka buskar från Mount Phoenix." En huvud betydelse av detta te namn är  i exklusivitet och brist på dessa buskar, men är inte så "ensam buske". Äkta Feng Huang Dan Chun oolongte är te som har odlats och producerats inom massivet Feng Huang. Det är inte ett berg, det är en enorm bergskedja . Allt det andra teet som odlas utanför området och produceras av samma teknik alltid kallas Chaozhou Cha och det är inte lika välsmakande som Feng Huang Dan Chun.

köp grönt te
köp grönt kinesiskt te

För några månader sedan hittade vi en ny leverantör av detta te i Kina. Hans fabrik och tillverkning av detta te ligger precis inom massivet Feng Huang. Nu har vi helt övergått till att arbeta med honom som huvud leverantör av vårt Feng Huang Dan Chun. Tekvaliteten ökade kraftigt och nu den är nästan ouppnåeligt. De kunderna som beställde det här teet hos oss under de senaste månaderna har redan känt det. Vi är helt övertygad om att det är så. Idag levererar vi kinesiskt te i vår tebutik endast ifrån ursprungliga området. Därför kvaliteten på teet vi säljer är alltid bäst som finns.

kinesiskt te tebutik
kinesiskt te tebutik

Vi tror att det nu har blivit mycket tydligare med detta oolongte. Feng Huang Dan Chun teet är otroligt doftande och läcker. Detta fantastiska te odlas och produceras i en ren, vacker och fridfulla bergen i sydöstra Kina. Njuta av detta te!