Allt om kinesiskt blommande te av högsta kvalitet.

Te innehållande blommor är det senaste tillskottet i te-världen - Blommande te, kallas de. Blommande te uppfanns av en kvinna i sin te-butik för ca 40 år sen, eftersom hon ville erbjuda sina kunder något annorlunda. Först la hon små blommor i lösa teer och kunderna i butiken uppskattade verkligen hur vackert de såg ut när blommorna flöt runt på ytan av deras teer. Då började förfrågningar komma om det fanns ett sätt att hålla blommorna i mitten av koppen eller tekannan. Detta resulterade i att kvinnan band blommorna till en sträng som satt ihop med en liten boll av te. Senare kom förbättrade versioner som idag görs men dolda blommorna i en te-boll som enbart visar sig när teet sätts i en kopp eller tekanna med hett vatten. Teet 'blommar' alltså.
 
Blommande te kallas även 'display-te', 'blossoming te', 'konst-te', 'konstnärlig-te', 'handgjort-te', och 'hand-bundet te'. De flesta Blommande teer görs utav grönt, svart eller vitt te med olika blommor för att lägga till lite färg och extra smak i arrangemanget.
 
Nu finns det flera dussin tillverkade i Kina där man kan få köpa rent blommande te och det finns fler än 500 olika tesorter.
 
köpa blommande te - tebutik på nätet

Te knoppar plockas tidigt på våren innan de blommar. Bladen sorteras sedan och enbart de av allra bästa kvalité väljs ut. Blommorna plockas även tidigt på våren så smakerna är fräscha. Blomknopparna är små och perfekt formade. 
Sedan binds tebladen och blommor samman av te-artister som är stolta över sin exceptionella skicklighet. Vissa varianter blandas med jasmin blommor i timmar för att förse teet med en ljuvlig doft av jasmin. De färdiga Blommande teer förpackas sedan och säljs.
 
Eftersom detta te är så otroligt unikt, rekommenderar vi att man inte använder detta te till vardagen. Men det passar perfekt att bjuda på under middagsbjudningar. Teet skulle inte bara starta en trevlig konversation, men även introducera alla till den underbara te-världen.
 
Våra Blommande teer är handgjorda av vår leverantör i Kina, som också äger teodlingar och en trädgård full med blommor som sedan används i deras teer. I själva verket är hela byn och de omgivande området i verksamt med fabriken. Antingen är hela samhället anställda av fabriken och jobbar i deras olika trädgårdar eller dylikt inom området. De teer som odlas i byn transporteras sedan till deras fabrik i Fujian, Kina och sen till vår anläggning i Las Vegas, NV. De enda sättet att få tag i fräschare teer är att åka till Kina själv.

Blommande teer har blivit mycket populär att ge bort som te presenter på fester eller som bordsdekorationer och de använda även som hjälpmedel när man mediterar. De är vackra att titta på när blommorna flyter upp till ytan som visar sig med hjälp av lite hett vatten. Vissa Blommande teer är till och med bundna som blombuketter eller som konstskulpturer. Förutom att vara en visuellt och underbar upplevelse, är smaken av teet också mycket god. Teet har en milda doft och en subtil smak. Eftersom detta te är så otroligt unikt, rekommenderar vi inte att man använder det till vardagen. Men det passar perfekt att bjuda på under middagsbjudningar. Teet skulle inte bara starta en trevlig  konversation men även introducera alla till den underbara te-världen.

Om smaksatt blommande te:


Att smaksätta Blommande te är en ny utveckling inom industrin. Det är enbart under de senaste åren som tillverkare har börja smaksätta sina teer. Innan detta gav teerna enbart de naturliga smakerna som blommorna eller tebladen gav, som till exempel Jasmine, Amaranth, Lily, Krysantemum, osv.
 
Efter att ha testat utbudet från flera leverantörer av smaksatta Blommande teer, insåg vi att vi kan förbättra smaken med en mängd olika saker, som både är exotiska och traditionella. Man matchar även en smak med en känsla, design, blomma eller med namnet på de olika Blommande te varianterna. Till exempel, så är de 'Blommande Hjärtat' smaksatt med choklad och jordgubb. 'Dragons at Play' har en söt, sur och kryddig kombination av citron & ingefära. Och självklart finns i vår kinesiskt tebutik de mest populära och rena teblommor Flygande Fjärilar.

Du kan också vara intresserad av följande artiklar:
— VAD ÄR BLOMMANDE TE? HUR BLOMMANDE TE TILLVERKAS?
— ALLT OM EKOLOGISKT OOLONG TE FRÅN KINA.
— ALLT OM BLOMMANDE TE AV HÖGSTA KVALITET.

KÖP ÄKTA KINESISKT TE - TEBUTIK PÅ NÄTET