1. Te måste hållas borta från syre. 

Tebladen fortsätter att oxidera över tiden vid exponering för syre. Vissa te tillverkare kommer att använda kvävespolningsteknik när vakuum försegling deras te att förhindra exponering för syre under lagring, kommer andra anställa användningen av syre dämparpaket. Syreabsorberande paket innehåller vanligtvis järn och salt. Den återstående syre oxiderar järnet, skapar rost. När allt järn har oxiderat, syreabsorberande paket inte längre kan absorbera syre så dessa paket är egentligen bara bra för långtidsförvaring , som att öppna och stänga behållaren kommer att hålla låta syre i att göra paketet värdelös efter en kort tid.

2. Te måste hållas borta från värme.

Värme påskyndar oxidation. Några fina gröna och gula teer är bäst om den förvaras i frysen eller kylskåpet, detta saktar dramatiskt oxidationsreaktioner. Detta måste dock ske på rätt sätt för att undvika kondens på bladen. Det är lämpligt att förpacka te i små paket som du kommer att använda inom en vecka eller så varje så att din leverans övergripande kommer att stanna fräschare längre. Innan du sätter paketen i frysen, pressa så mycket luft ut som möjligt som eventuellt kvarvarande luft kondenserar och orsakar fukt utvecklas på bladytan , men detta kommer att vara minimala.

3. Te måste hållas borta från ljus.

Vi vet att ljusinducerad skada ger te en metallisk smak, så medan vi fortfarande räkna ut exakt vad kemiska förändringar förekommer i bladen, är det klokt att hålla te fri från ljus.

4. Te måste hållas borta från fukt.

Det är ingen hemlighet att teblad släpper sin smak när de utsätts för fukt. På grund av detta, verkligen du inte vill "brant" ditt te tills du "brant" ditt te. Att hålla din te lagring fria från fukt är inte lika enkelt som att hålla bladen bort från synliga vätskor. Te är hygroskopisk och absorberar fukt från luften. En lufttät förvaringsbehållare är egentligen allt du behöver för att blockera ut fukt.

5. Te måste hållas borta från starka lukter.

Tebladen absorberar doften av sin omgivning. Detta är fördelaktigt i produktionen av doftande teer såsom jasmin där bladen är lagrade i omedelbar närhet med jasminblommor som resulterar i en jasmin doftande te. Detta kan dock samma kvalitet på te vara skadligt bör din teblad komma i kontakt med obehagliga lukter. Detta innebär inte bara att du ska lagra dina te lagringskärl på en plats fri från starka lukter (t.ex. ett kök eller unken källare), betyder det också att vad du lagrar din te i får inte ha en stark lukt. Vissa träbehållare, lufttäta burkar med starkt doftande gummitätningar och plastbehållare kan alla lämna ditt te med en obehaglig doft och smak.

6. Te är bäst när den förvaras i bulk.

Denna lag är i grunden en kombination av lag en och lag fyra men det är värt att nämna. En nästan tom lufttätt kärl med en liten bit av te i botten kommer att försämras snabbare än ett lufttätt kärl helt full av te. För att hålla ditt te de färskaste , fylla din lagringskärl så mycket som möjligt, skaka det att låta te Settle, sedan fylla den lite mer. Ju mer te i ett slutet utrymme, desto mindre syre i det utrymmet, och mer te du har i en yta i förhållande till något annat i det utrymmet, är det mer sannolikt att te inte kommer att absorbera lukten av omgivningen.