Att gå ned i vikt med fint japanskt grönt te.

Detta är ett kontroversiellt ämne. Många personer vill tro att man går ned i vikt genom att helt enkelt dricka grönt te. Vetenskapen bakom viktminskning, och hälsofördelarna med japanskt grön te, är ett krångligt ämne. Jag är bara en enkel bloggare, ingen vetenskapsman, och jag förstår inte vetenskapen bakom det hela. Men jag kan berätta vad jag vet, och vad jag vet är hur japanskt grönt te kan hjälpa dig att gå ned i vikt.


Att ersätta sockerdrycker med grönt te.

Mängden socker vi får i oss från läsk, juice och iste är otrolig. Utöver övervikt så kan sockerdrycker öka risken att utveckla diabetes. Läsk går inte riktigt att ersätta med te. En liten mängd varm dryck är inte direkt vad man vill ha när man vill ha en kyld uppfriskande dryck. Det är då jag plockar fram mitt hemliga vapen: Kyld Sencha. Hur gör man en kyld sencha hemma? Titta på videon så får du svaret!
Kyld Sencha är enkel att göra med äkta japanska sencha grönt te och är en perfekt dryck för en varm dag eller en lång vinter kväll. Fyll en tillbringare eller några plastflaskor och har det tillgängligt så fort du blir sugen på sockerdryck. Förvara flaskorna bortom allt för mycket solljus. För mycket ljus gör teet gult. Med tiden kommer din kropp att vilja ha den den underbara gräsiga smaken från te istället för socker.


Använd äkta japanska matcha te för att främja din träning

Nästa gång du sticker iväg på en löprunda så kan du prova att hälla lite matcha-pulver i din vattenslaska och skaka! Den första fördelen med detta är själva smaken. Den andra fördelen är att matcha innehåller koffein.   Koffeinet i äkta japanska matcha kommer att ge dig ett extra energitillskott. Att blanda ned matcha grönt te i ditt vatten kan även hjälpa dig att ersätta sportdrycker och energidrycker. Åter igen så är jag ingen vetenskapsman. Sportdrycker har en viss sammansättning av en anledning. Det kan finnas flera anledningar till att fortsätta dricka Gatorade eller Powerade. Men om du känner att du börjar bli beroende av sockerdrycker så kan det finnas fördelar med att helt utesluta sportdrycker.


äkta japanskt grönt te

Låt inte hälsofördelar rättfärdiga ohälsosamma vanor


Oavsett eventuell nedgång i vikt så har japanskt grönt te flera hälsofördelar. Det är bra för allmänhälsan men kan också hjälpa oss att bli av med ohälsosamma vanor. Det är enkelt att rättfärdiga en flottig hamburgare med att man har rätt att unna sig något. Det är lätt att dricka en kalorifylld latte när den har smak av matcha. Låt inte denna sortens tankesätt få fäste hos dig.

Du kan också vara intresserad av följande artiklar:
— GRÖNT TE FÖR VIKTMINSKNING OCH GRAVID.
— VAD ÄR EKOLOGISKT TE?
— KOFFEIN I JAPANSKT MATCHA-TE.

KÖP ÄKTA JAPANSKT GRÖNT TE