Att dricka grönt te med nöje.

Te kan vara så komplicerat som du vill eftersom det finns massor av ritualer och detaljer. På samma gång kan det vara ett enkelt nöje. Ibland väljer jag att fokusera på de små detaljerna och experimentera för att få ut det mesta ur varje tekanna. Andra gånger vill jag vara ha enkelhet. Då menar jag inte den sortens enkelhet man får av tepåsar eller den monstruösa tebollen. Vad jag åsyftar är glasbryggning av lösbladste. Särskilt grönt te.

Detta fungerar såklart även för andra teer men för oolong-te så kan dess fullständiga smakspektrum endast nås med hjälp av gong fu cha bryggning. Japanskt grönt te väljs ofta för dess livliga och uppiggande kvalitet. Vilket oftast gör sig bättre i lätta smaktoner. Kinesiska tesortens bryggning fungerar även för gult te, och i viss omfattning för rent vitt te, men min personliga konsumtion av dessa är inte i samma utsträckning som när det kommer till grönt te.

grönt te på nätet

Det är enkelt.
Steg 1: Tillför teblad.
Steg 2: Tillför vatten.
Steg 3: Drick upp en tredjedel och fyll på med vatten.
Steg 4: Upprepa Steg 3 tills teet inte längre har någon smak.

grönt te på nätet

Det kan framstå som lite för enkelt men resultatet blir ganska bra. Det smakar faktiskt bättre än när man brygger ur en stor kanna eftersom bladen i stor kanna ofta riskerar att sjuda för länge och med för hög värme. Resultatet kanske inte blir lika smakrikt som med en gaiwan bryggning men enkelheten är desto högre.

Du kan också vara intresserad av följande artiklar:
— BRYGGA TE I GAIWAN PÅ RÄTT SÄTT.
— HUR KAN MAN DRICKA KINESISKT TE I GAIWAN?
— GONG FU CHA - BEREDNING AV KINESISKT TE.

KÖPA TE PÅ NÄTET - TEHEM TEBUTIK