Allt om det bästa pu-erh teet i Tehem tebutik.

Pu-erh te hör till vad kineserna själva kallar hei cha - svarta eller mörka teer - me som framför allt är känt som puer-te. Teet stavas "P'u-erh" enligt Hanyu-Pinyin som är det system som idag är det mest använda systemet för att omvandla kinesiska tecken till det latinska alfabetet. Andra välkända stavningar är Puer, Pu-er, Puer och Puerh. Vi väljer gott kinesiskt pu-erh te i februari. 

Vi har förberett för er ett brett sortiment av bästa pu-erh teer av februari - de bästa sorterna av gott te, perfekt för älskare i den här månaden:


1. HEI TONG MINI TUO CHA SHU PU-ERH - Smaken är kraftfull med fruktiga och jordiga noter, ibland med eftersmaken av mjölk. Dessa små kakor är goda att dricka i sin nuvarande form, men går likväl att lagra under lång tid. Varje liten kaka väger ca. 4-5 gram. 

2. ORGANIC BAN PEN SHENG TAI PU-ERH - Smaken är mjuk och lenande för halsen - plommon och bär. En ren välbalanserad smak. Inga kemikalier används för odlingen av teet, då teträden har en större naturlig styrka än buskar. 

3. ORGANIC MOON LIGHT VITT PU-ERH - Detta toppklass nyttig vitt pu-erh te är helt fantastiskt!  Vitt Pu-erh är den mest eleganta, exklusiva och sofistikerade tesorten. Vitt te skördas från puerh träd. En förfining av detta vitt te i kombination med rikedomen och fruktig-träig doft. Det är oklart om det är vettigt att fortsätta efter dessa ord en beskrivning? Vi rekommenderar er att köpa och prova det här vitt pu-erh. 

4. ORGANIC SHENG YUNNAN PU-ERH TE - Doften av detta te är underbart – du kommer kunna ana rök, eld, ljusa söta plommon, päron, nyslaget hö, råvirke och mossa. Doften är mjuk, sammetslen och hemtrevlig och du kommer sakna den länge efter att du druckit upp ditt te.  Välbalanserad smak med beska och nöter. 

köpa puerh teköpa puerh tetebutik på nätet

OBS! Tips! Öppning av puerh te-kaka.

För att öppna Pu-erh kakor kan man använda en en vanlig kökskniv. På kortsidan av kakan stick in kniven. Ett par centimeter längre bort, stick in kniven återigen och upprepa detta tills du har kakan i två lager. Nu är det lättare att bryta loss lika stora hela stycken utan att behöva använda våld och få kakan att smula sig. 

TE-GUIDEN. ALLT OM ETT FINT PU-ERH TE.
VAD ÄR EKOLOGISKT TUO CHA PU-ERH TE ?
VARFÖR VÄGER PU-ERH KAKA 357 GRAM ?


KÖPA PU-ERH TE I STOCKHOLM.