Det bästa sommarte. Ett kallbryggt japanskt te.

Du vet att det nästan är sommar i Sverige när vindspelen är upphängda. Det är också när ett kalejdoskop av kalla bryggbehållare exploderar på scenen! Japanskt kallbryggt te/iste är lika vanligt för japanerna som Pimms är för engelsmän och en cola är för svenskar. Alla här har grönt te som är kallbryggt i kylskåpet. Det ger en oändlig konstant ström av förfriskning under den mest utmanande säsongen vädermässigt.
Kallbryggd är det bästa alternativet och såhär gör du det.

De tre stegen:

  • Lägg till någon form av bra grönt japanskt te: 30g fungerar bra - mät inte, bara lägg i det. (Matcha pulver te / 15 g, fungerar perfekt också)
  • Lägg till rent, kallt vatten: mycket! Fyll på din kanna mellan 750 ml - 2 liter
  • Stoppa den i kylskåpet och glöm den: 2 timmar, 4 timmar, över natten, det spelar ingen roll! Låt bladen gå in eller ta ut dem - spelar ingen roll!

Kall bryggning ger dig ett uppfriskande, mjukt te. Det är därför som alla älskar det och dricker det under sommaren. Använd löv av högsta kvalitet från Sencha Karigane för att få den mest tydliga smakprofilen, men du kan använda te. För kinesiska tefläktar är kall Jasmine Pearl underbar! Lägre eller billigare teer ger en bra brygga men det är inget särskilt. Om du vill ha extraordinärt kall bryggd, använd ditt bästa japanskt sencha te eller äkta japansk matcha pulver för det.

iste på japansk vis


Du kan också vara intresserad av följande artiklar:
— NYA NYTTIGA ISTE DRYCKER FÖR DEN SVENSKA SOMMAREN.
— GRÖNT ISTE OCH ANDRA GRÖNA DRINKAR.
— SOMMARTE MED GRÖNT TE.

KÖP JAPANSK MATCHA PULVER