Allt om detox med japanska och kinesiska tesorter.

Det finns ingen bättre tid än våren att städa upp ditt hem, ditt sinne och din kropp. Som naturen runt dig, ta tillfället i akt att väcka alla dina sinnen. Efter en lång vinter och semestermat, förtjänar din kropp lite vårtid att älska. För att genomgå en fullständig detox behöver du inte tvinga dig själv att följa strikta dieter. Introducera några enkla, trevliga och effektiva förändringar i din dagliga rutin, och du kommer känna fördelarna tillräckligt snart. Med det underbara vädret ute, kommer den extra energi du har att hjälpa dig att få ut det mesta av din dag och känna dig bra. Detoxdieten ska främst innehålla rena och färska tesorterna då dessa anses vara bäst för kroppens rening och återuppbyggnad. Man ska inta väl med vatten under detoxen samt därtill inta värmande utrensande blommande teer t. ex. 

köp te för detox


beställ te för detox

Drick Rent Grönt Te istället för kaffe

Om du är en ivrig kaffedrickare, sakta ner takten lite. Du behöver inte sluta med dina kaffestunder helt, men din kropp kommer att vara tacksam om du kryddar upp saker litegrann. Så varför inte överväga att dricka bra kinesiskt eller japanskt grönt te på morgonen istället för kaffe? Till exempel innehåller allt ekologiskt grönt te koffein och det är känt som en kraftfull antioxidant. Dessutom kan grönt te förbättra din tarmrörelse, vilket i sin tur ökar cirkulationen. Detta kan hjälpa dig att minska fettceller i din kropp också. Med en kopp eller två av kinesiskt grönt te eller en kopp gott matcha-te på morgonen kan du rengöra din kropp från insidan.

Ändra dina matvanor

Återigen betyder det inte att du måste följa några strikta dieter, men att äta gott om frukt och grönsaker hjälper dig att rensa din kropp. Frukt och grönsaker är i allmänhet fullproppade med antioxidanter som hjälper din kropp att kämpa mot fria radikaler och oönskade bakterier. Om du har h-pylori-symtom (och många människor vet inte ens om att de har det) är ändring av din kost det första steget på vägen till återhämtning. Naturligtvis är din viktigaste måltid frukost. 

Vanliga massager

Japanskt matcha-te och övning kan öka blodcirkulationen, men ingenting kan ge dig energi så mycket som en trevlig massage. Du behöver inte göra det varje dag, men en gång i taget, när du är i duschen, använd dina favoritoljor med grönt teextrakt för att slappna av i hela kroppen. Genom att gnugga dessa oljor i huden, kan du hjälpa till att bli av med kroppsliga toxiner, förbättra hudens struktur och rensa kroppen på ett naturligt och lugnande sätt.


Våren är säsongen av kärlek och liv, så älska dig själv mest och njut av varje dag i ditt liv. Ovan nämnda enkla förändringar hjälper dig att förbättra ditt humör och öka din energi, vilket är viktigt för en sinnesdetox också. 


Du kan också vara intresserad av följande artiklar:
— VAD ÄR EKOLOGISKT TE?
— ALLT OM EKOLOGISKT OOLONG TE FRÅN KINA.
— HUR MAN KAN BRYGGA ETT BLOMMANDE TE