Elva fördelar med grönt te som ni inte visste om.

Äkta kinesiskt grönt te har använts som medicin i tusentals år, med ursprung i Kina, men har använts i stor utsträckning i hela Asien och denna dryck har en mängd användningsområden från att sänka blodtrycket till att förebygga cancer. Anledningen till att grönt te har fler hälsofördelar kopplade till sig än svart te beror på dess beredning. Svart te bereds på ett sätt som gör det möjligt för jäsning medan grönt te bereds på ett sätt som undviker jäsningsprocessen. Som ett resultat, bibehåller grönt te den maximala mängden antioxidanter och poly-fenoler, de ämnen som ger grönt te dess många fördelar. Här är en lista på några av de fantastiska fördelarna. Några av dessa fördelar är fortfarande under diskussion, så vänligen gör din egen forskning om du vill använda grönt te för medicinska ändamål.


1. Viktminskning. Köp grönt te eller köp matcha te, de ökar ämnesomsättningen. Polyfenolen som finns i grönt te arbetar för att intensifiera halter av fettets oxidation och hastigheten som din kropp förvandlar mat till kalorier. Matcha te-pulver innehåller en stor mängd Vitamin C.

2. Diabetes. Grönt te hjälper tydligen till att reglera glukos-nivåer genom att sakta ner blodsockret ökning efter att ha ätit. Detta kan förhindra höga insulinspikar och resulterande fettlagring.

3. Hjärtsjukdom. Forskare tror att grönt te fungerar på blodkärl genom att hålla dem avslappnade och för att bättre kunna motstå förändringar i blodtrycket. Det kan också skydda mot bildandet av blodproppar, som är den primära orsaken till hjärtattacker.

4. Matstrupscancer. Det kan minska risken för matstrupscancer, men också tros det döda cancerceller i allmänhet utan att skada frisk vävnad runt dem.

5. Kolesterol. Grönt te, fint oolong te och matcha te minskar det dåliga kolesterolet i blodet och förbättrar förhållandet mellan det bra kolesterolet och det dåliga kolesterolet.

6. Alzheimers och Parkinsons. Det sägs fördröja insjuknandet i Alzheimers och Parkinsons. Undersökningar som genomförts på möss har visat att grönt te skyddar mot att hjärnceller dör och återställer skadade hjärnceller.

7. Karies. Studier tyder på att den kemiska antioxidanten "katekin" i te kan förstöra bakterier och virus som orsakar halsinfektioner, karies och andra tandsjukdomar.

8. Blodtryck. Regelbunden konsumtion av grönt te tros minska risken för högt blodtryck.

9. Depression. Theanin är en aminosyra som finns naturligt i teblad. Det är detta ämne som tros ge en avkopplande och lugnande effekt och vara en stor fördel för tedrickare.

10. Anti-viral och anti-bakteriell. Teets katekiner är starka antibakteriella och antivirala medel som gör det effektivt till bihandling av allt från influensa till cancer. I några studier har grönt te visats hämma spridningen av många sjukdomar. 

11. 
Hudvård. Grönt te kan tydligen också hjälpa till med rynkor och vid tecken på åldrande. Detta på grund av dess antioxidanter och anti-inflammatoriska innehåll. Både djur- och humanstudier har visat att om grönt te appliceras lokalt kan det minska solskador.
antioxidanter i grönt te matcha

Hur mycket kan man dricka grönt te och japanskt matcha te dagligen?Dessa är några av de många fördelarna, men verkligheten är att en kopp te per dag inte kommer att ge dig all fördelarna. Det finns inget säkert beslut om hur många koppar som är nödvändigt; en del säger så lite som två koppar om dagen medan andra fem koppar - och andra säger att du kan dricka upp till tio koppar om dagen.