Vår finns ett gott kinesiskt te — Sichuan inköpsresan.

Sichuan är ett populärt besöksmål. De inhemska turisterna kommer hit för matens skull och de utländska resener lockas av chansen att prova ett gott kinesiskt te. Vi startade vår stora höjdpunkt på denna Yibin-resa i Sichuan och har varit på besök hos en liten teodlare — Tian Organic Tea plantage.

Sichuan resa

Från avstånd sträcker sig slingrande vägar kring bergen, sträcker sig i tusentals miles, vilket ger detta område ett spektakulärt, naturligt rullande landskap.

Kina inköpsresa

På grund av bergsvägens smalhet tog bilen mer än en timme för att nå sin destination på höjd över 1.300 meter.

Kina inköpsresa

Med en höjd av 900 till ca 1350m Tian Organic Tea plantage är mer än 80% skogsplanterad, vilket garanterar att marken bibehåller en hög naturlig fruktbarhet och organiskt innehåll. Fuktiga molnvägarna hyser topparna under hela året, vilket ger utmärkt kvalitet för teträd här.

Sichuan resa

Sichuan resa

Mr Bing, en lokal vän som guidar oss upp till berget, var också stolt över att säga till oss: "Här finns totalt 1,0500 hektar ägnad åt denna ekologiska trägård, utan att använda bekämpningsmedel och kemiska gödningsmedel som har varit tilldelades både EU och nationell organisk certifiering under de senaste 11 åren. "

Sichuan resa

Mr. Bing introducerade också till oss att det finns ett tusenårigt vildtree i Tian Organic Tea plantage. Med ca 35 meter hög och 1,35 meter bred är det det största vilda storbladet teet i Sichuan-provinsen.Under skörden började tebönderna plocka färska löv vid klockan 7.00 och slutade inte dagens arbete fram till kl 19.00.Vi kollar runt. En saftig grön färg sträcker sig under våra ögon överallt! Det nyvuxna anbudet te löv med färsk knoppar fladdrande mot brisen i grenar. Vi tar ett djupt andetag, kände vi att luften är full av doft i trädgården. En unik doft av ekologiskt kinesiskt te!Vi träffade precis en mycket erfaren temästare som manuellt behandlade "Sha Qing".

Det är nästan kväll efter vi har varit på besök på arbetsplatsen i tefabriken för första te-behandlingen. För att återvända på samma väg baserad på slingrande och smala bergsvägar, måste vi köra ner berget innan det blir mörkt. Vid den här tiden slutade vår Yibin-resa officiellt!

köpa vitt te från Kina


Vill ni provsmaka vårt vitt te från denna teplantage i Yibin?


KÖPA BAI HAO YIN PEKOE VITT TE