DET BÄSTA JULTE. DET BÄSTA RECEPTET.

Äntligen har årets jul-teer kommit. Känner du en teälskare som gillar rent kinesiskt te utan tillsatser? Ett fint te är en julklapp av den bästa sorten – den som älskas!

BÄSTA JULTE

Varma drycker är ett måste under den här årstiden när allting är så mörkt och kallt, hm och i år ruggigt. Te är vanligen ett snabbt sätt att värma sig på, går att variera och smakar bra. Fast ibland kan jag tycka att vanligt kinesiskt svart te kan kännas lite vardagligt och trist. Så idag spexade vi till det lite och gjorde ett julte. Att göra sitt eget te är egentligen mycket enkelt och det kräver faktiskt inte ens de vanliga traditionella tebladen som vi är så vana vid. Man kan göra te på det mesta kryddor och fruktskal det är bara att välja vad som finns i skafferiet. 

TID ATT FÖRBEREDA: 5 min
TILLAGNINGSTID: 10 min

INGREDIENSER:

2 krm kardemumma
Skalet av ½ citron
1 kanelstång
1 kryddpeppar
3 kryddnejlikor
Skalet av 1 äpple
500ml vatten max.
Kinesiskt svart julte 15 gram

INSTRUKTIONER:

1. Mät upp kardemumma, kryddnejlika, rent svart te och kryddpeppar. Lägg i en kastrull och häll på vatten.
2. Låt koka upp till ca 80 grader.
3. Lägg på locket och låt stå i 15 minuter.
4. Låt svalna till lagom temperatur.


Här har vi valt ut våra bästa förslag på olika kinesiska tesorter som passar till julte. Vi packar gärna in din present och skickar direkt till mottagaren om du vill även med din personliga hälsning! Se alla julte tesorter? Kanske vill du ha kinesiskt grönt te ? Här finns mer att hämta.