Fyra enkla steg för bryggning av pu-erh te på svenskt vis:

1. Välj den pu-erh tesorten du vill brygga (svart pu-erh te eller grön puerh) och placera den i tekannan. Ta ca 15 gram för 250ml av vatten.

2. Efter sköljning av bladen en gång med varmt vatten i några sekunder och sedan ta bort vattnet, som nämnts ovan för att befria eventuella föroreningar i teet, tillsätt varmt vatten för att brygga bladen i.

3. Friskt källvatten eller renat vatten är det bästa valet, och ju varmare temperatur på vattnet, desto starkare kommer den resulterande brygden bli, så att du kan styra det resulterande teets smak och djup.

4. Brygg Pu-erh te under ungefär 2 minuter, och servera som önskat.

beställ te på nätet

Några andra sätt att dricka Pu-erh Te:

Det finns också flera olika sätt att servera pu-erh. Vissa människor som är nya till pu-erh kan föredra att brygga eller servera deras pu-erh annorlunda, till exempel med detta recept för mjölk Pu-erh te med honung:


— brygg först ditt pu-erh med varmt vatten (100 C temp) en dubbel portion te (Ta 15 gram för 250 ml av vatten), sedan servera i koppar. Lägg till lite mjölk eller mjölkersättning i de väl bryggda bladen efter smak. Rör sedan teet och låt den svalna något till ca 70 C temp före du tillsätter honung i blandningen. Blanda väl och drick medan den är varm.

beställ te på nätet

BESTÄLL GRÖNT TE PÅ NÄTET — TEBUTIK ONLINE