Iste på japanskt eller kinesiskt grönt te. Hemjort iste.

1. Grönt iste.

Nu när vi kastar oss in i sommaren vill vi tipsa om iste! Ingenting är bättre på sommaren än iste. Varför inte göra ett grönt iste? Det absolut bästa sättet att laga iste på är att kallbrygga det. Då riskerar man inte att man använder för varmt vatten vilket kan leda till lite besk-smak eller att man kyler ner drycken med is för då kan den bli väldigt vattning. Så det bästa sättet är att blanda teblad och kallt vatten. Dosera ca 4 gram japanskt sencha te eller något annat färskt kinesiskt grönt te per 200 ml vatten. Det godaste, tycker vi, bli rom du göra detta och köpa färskt grönt te. Grönt te innehåller massor av katekiner, som renar kroppen och främjar en frisk lever. Lägg i en bit mynta för en uppfriskande twist.

iste med grönt japanskt te

2. Kryddiga Matcha Te Jalapenos och jordgubbar.


Matcha tepulver, japanskt grönt te, tequila, limesaft, jalapeños,  ett pat jordgubbar och honung får kombineras för denna cocktail ... 

— 120ml grönt te
— 2 skivor Jalapeno
— 2 skivade jordgubbar
— 1/2 tsp japanskt Matcha te av finaste kvalitet.
— 1 tsk honung
— 60 ml färskpresad Limejuice
— 60 ml tequila




3. Uppfriskande gurka och kinesiskt grönt iste

Så det bästa sättet är att blanda teblad och kallt vatten. Dosera ca 2 tsk  japanskt sencha te eller något annat färskt kinesiskt grönt te per 200 ml vatten. Tillsätt skivad gurka. Klart!

— 2 tsk bra grönt te
— skrivad gurka 
— lite socker runt på glas kanten




KÖPA JAPANSKT TE SENCHA ELLER ÄKTA MATCHA TE