Brygga te-blommor, te-rosor eller blommande te på rätt sätt.

Äkta kinesiska blommande te kan användas flera gånger. Teet bör bryggas i en genomskinlig tekanna så att blomningen kan ses och avnjutas. Det kan också bryggas i ett genomskinligt glas eller tekopp för att få en starkare smak. Dock är de flesta Blommande teer gjorda för tekannor. Man kan brygga och servera teet i ett konjaksglas eller dylikt. Alternativt, kan du brygga teet i ett glastekanna och servera det i koppar som vanligt.
 
För att till fullo njuta av Blommande teer, rekommenderar vi att använda en tekanna som tål hett vatten med en relativt bred bas så du kan se hur teet öppnar sig. Då låter du både dig själv och dina gäster njuta av upplevelsen och av att se blomman utveckla sig. Blommande teer är hårt bundna, så vatten bör kokas till ca 95 ° C. Det är viktigt att vattnet är hett så teet blommar ordentligt. Lägg ett Blommande te i tekannan. Häll det kokande vattnet över teet. Eller så häller du vatten i tekannan, och sen släpper ner en Blommande te-bollen som sakta kommer att sjunka till botten. Nu luta dig tillbaka och titta på det Blommande teet och hur den sakta avslöjar blomman. Missa inte en sekund! Men kom ihåg att de kan ta ett tag innan blomman kommer fram, så det är ett perfekt tillfälle att ta en stund för dig själv. När teet har slagit ut, och du kan se blomman, kan du servera dig en kopp te med en ljuvlig doft och mild smak.


Fortsätt att tillsätta hett vatten i tekannan när du druckit upp din kopp och ta det lugnt. Smaken ökar gradvis till en början, men sen sakta avtar allteftersom. Du kommer att bli förvånad över hur många koppar te en Blommande te-boll kan ge dig och dina vänner.

 köpa blommande te - tebutik
/ Lägg en te-rosa eller blommande te-bollen i en tydligt, medelstora till stora glas tekanna.

köpa blommande te - tebutik
/ Vattnet bör kokas till ca 95 ° C.

köpa blommande te - tebutik
/ Häll det heta vattnet in i den glasbehållare .

köpa blommande te - tebutik
/ Vänta och kolla under 3-5 minuter som den här river upp från en liten boll  i en vacker blomma-liknande blommar. Njut av ditt grönt te!

Blommande teer är också utmärkta som dekoration för ditt matbord. För att hålla teet fräscht i timmar, låt teet sitta och utveckla sig i hett vatten. När blomman är fullt utslagen för du försiktigt över den med två skedar till en annan genomskinlig glasbehållare med kallt vatten. Den andra behållaren kan vara ett Brandy glas, ett stort vinglas, en karaff, en vas eller en annan genomskinlig glas- eller plastbehållare som är tillräckligt stor. När du flyttar de Blommande teer till de kalla vattnet avslutas bryggningsprocessen och vattnet förblir relativt klart. Vi har haft Blommande te-bollar som har förvarats på detta sätt i ca 24 timmar! som fortfarande såg otroliga ut!