Det bästa jasmin-te — kinesiskt grönt te med doften av sommar.


Den simpla, enkla jasminen är representativ för djupt rotad romantisk kärlek i många länder, jasminblommans te doft, vilket låter en person beundra den med sin uppfriskande smak och silkeslent svaga doft. Detta te kan tillverkas på ett antal sätt, med olika styrkor och kvaliteter. Vissa är gjorda som lösa blad, medan andra skärs och läggs i tepåsar. Vissa rullas eller binds i olika former, som den vanliga "jasminpärlan", vanligtvis bestående av två te-knoppar och ett teblad.


teblog tebutik grönt te

I. Ursprung och Historia

Enligt Historieboken kommer jasmin ursprungligen från Rom. Den kan spåras tillbaka till Handynastin, spred sig jasmin till Indien genom Maritime Silk Road och blev Buddhismens heliga blomma, genom vilken för det första kom i sikte i Kina.

I Songdynastin svepte vågen att lägga doft i te hela Kina. Doft är en hälso- och sjukvårdsprodukt och medicin inducerare i antikens kultur, medans te betraktades som medicin för att avgifta alla slags sjukdomar. Vid den tidpunkten fanns det många spice-teer, men med tiden har många blommor blivit bortvalda, efter det användes endast fem eller sex blommor, bland annat jasmin som täckte 96%, vilket medför att jasmin-te upplevde en explosion av popularitet.

II. Produktionsområde och Omgivning

Huvudproducerande områden av jasmin i Kina är Heng län i Guangxi, Fuzhou i Fujian, samt Suzhou i Jiangsu-provinsen. Jasmin är en termofil solig livsmiljö som är lämplig att växa i fuktiga regioner. Det drar sin unika doft och smak från området med rikligt solljus och äppelklimat kring 20°C ~ 40°C.

Fuzhou är ett lågt liggande område och tillhör den typiska bassängen i flodmynningen, omgiven av berg med 600 ~ 1000 meter. Denna region upplever korta dagsljus med tjocka moln och dimma, perfekt för att odla te. Flodslätten i mitten av bassängen innehåller sandig lammjord och den rika, naturliga miljön leder till bördig jord, tillräckligt med vatten, samt att temperaturen här mellan dag och natt varierar mycket som resulterar i högkvalitativ jasmin.


teblog tebutik grönt te

III. Doft

Doftprocessen börjar genom att plocka högkvalitativt fjäderte och placera dem därpå på ett doft-golv. Ett te-slag växlar med ett lager av blomman upp till 3-5 lager, efter det att de skärs från tvärsnittet genom en räfsa och rör om väl. Under normalt skick och temperatur avger jasminblommor sin doft 24 timmar. Medan du luktar blommor trycks de mellan te, vilket hindrar den normala dofen, vilket resulterar i att blommens vitalitet försvagas och utsläppstiden förkortas till 12 timmar. Från provningen och observationen, efter att ha emitterats i 5 timmar, går jasmin i en blomstrande fas av avgivande doft, när andningen ökar, försväller förångningen av parfymerade oljor, så under tiden måste blommornas och teets doft under en tid för att undvika att förlora parfym i luften. Som ett resultat ligger den centrala punkten i doftprocessen i att maskera den blomstrand graden, då snabb doftning för att säkerställa att teknopparna helt kan absorbera parfymblomman.


Efter doftningen i 10-12 timmar måste absorptionen av teknoppar vid full mättnad, är blommorna och knopparna åtskilda, annars påverkas blommorna av gula blommor och skapar en lukt av alkohol, vilket påverkar kvaliteten och värmen och smaken av teet. Om doften är riklig i antal och det är för sent att separera dem, måste stapeln spridas och torkas av en torktumlare för att bibehålla vattenhalten och den rostade temperaturen av te. Efter torkning är en kylningsprocess behövlig genom långvarig försändelse eller en vindmaskin, men den starka vinden är förbjuden för att inte onödig parfym förlorar. Efter kylning bör temperaturen på te inte överstiga 40°C, i själva verket är kylaren desto bättre.


teblog tebutik grönt te

IV. Fördelar med äkta kinesiskt jasminte

George Savors sa en gång: "Jasmin är alltid vit, oavsett i skymning eller i gryning." Slät, fin jasmin är representativ för djupt rotad romantisk kärlek i många länder, jasminblommat teet som gör att en person kan beundra sig beundransvärt med dess uppfriskande smak och silkeslen svag doft. Så vad är effekten av jasminste?

— Avkopplat sinne

Jasmine innehåller ett material som kan förflytta oljig substans för att uppnå målet att mjukna torrt avföring, sprida massa samt lindra bukdistensionen. I allmänhet är det en perfekt dietterapi för att lindra smärta.

— Analgetisk och antiinflammatorisk effekt

Jasmine har inhiberande effekt på bakterier, lämplig för både oral behandling och extern applicering för att behandla röda ögon, ömma sjukdomar, hudsår etc.

— Rengöring av munkaviteten

Jasminete innehåller fluor, som har ett nära samband med kalcium på tänderna, så att de kan bilda sig i apatit, och är svår att lösas i syror. Det fungerar som ett skyddande skikt för tänder för att förbättra syrafasta och anti-caries effekter.

— Förebyggande av hjärt- och cerebrovaskulära sjukdomar

Jasminete äger också funktionen av avslappnande sena, avlägsnar kroppen kall, hälsosam för hjärta och lever.

— Hjälper digestion


teblog tebutik grönt te

Jasmine-te kan värma mjälte och mage, städa upp kroppens inre organ för att hjälpa matsmältningssystemet fungera normalt. En orsak till att jasminte är så populär beror på fördelarna med den allmänna hälsan, som kommer från näringsämnena i de organiska tebanden själva. Det är ett underbart sätt att lägga till ovanliga antioxidanter i ditt system som katekiner och epicatechins, vilket kan ha ett brett utbud av fördelaktiga effekter på din kropp.

Det är en välsignelse att dricka goda teer och äga förmågan att prova dem. Rent grönt kinesiskt te och jasmin blommor hos Dong Ting grönt jasmin-te ger den speciella smidig smak. Ett annat känt grönt te tillsammans med jasmin blir Imperial Jasmine pärlor grönt te, full av blommig parfym men utan blommor själva. Båda är det bästa valet att koppla av på fritiden, och oavsett deras färska smak eller de speciella utseendet kan lägga ett stänk av energi på alla fyra årstider. 

Du kan också vara intresserad av följande artiklar:


KÖPA ÄKTA JASMIN-TE FRÅN KINA