ALLT OM JASMINPÄRLOR — GRÖNT JASMINTE

Det här vita teet med smakfull touche av jasmin är kanske det mest stilrena och välbalanserade jasminteet. Ett exempel på ett te där lika mycket energi har lagts på tebladen som på smaksättningen och dessutom på att få de två att fungera ihop. Man skördar endast de finaste tebladen, mestadels silverfjuniga knoppar från plantor i välkända för sitt jasminte Hunan-provinsen bergsområden på mellan 1100 och 1450 meters höjd. På natten läggs tebladen ut på sora nät som täcks av färska jasminblommor, på morgonen, tas blommorna bort, och ersätts nästa kväll med nya, färska. Processen upprepas tills man har ett perfekt resultat (omkring 6 till 9 nätter) Därefter handrullas bladen noggrant till den typiska formen av pärol , vilket förbättrar teets möjlighet att behålla både te- och jasminsmaken. Till sist torkas den sista fukten ut ur pärlorna.

köpa jasminte

Vid bryggningen tar det några minuter för pärlorna att veckla ut sig och för de mjuka smakerna att blomma ut. Ett delikat te att dricka utan tilltugg, men också gott till lättare maträtter och till desserter. Drick det varmt (70-80 C) eller som ett svalkande iste.

Du kan också vara intresserad av följande artiklar:
JASMINTE. AROMER FRÅN ÄKTA BLOMMOR.
SMAK KOMBINATIONER. SVART TE, PU-ERH OCH JASMINTE.