Koffein i matcha te från Japan.

Med upptagna liv och krävande jobb så söker all efter energikickar för att klara sig igenom dagen. Koffein är vad som hjälper oss att hålla oss vakna och som ger oss tillräckligt med energi för att fokusera på våra åtaganden. Vanligtvis överanvänds det i formen av kaffe och energidrycker. Dessa koffeinfällor kan vara ganska skadliga och det är därför vi behöver en bättre och mer näringsrik lösning – japanskt matcha-te .

Den första saken man bör förstå är att det koffein som finns i detta te inte är det samma som det man hittar i energidrycker och kaffe. Koffeinet i Matcha är alkaliserat och ger tillräckligt med energi för ditt sinne och din kropp utan att resultera i en dipp efter ungefär en timme. Utöver det så fungerar koffeinet från Matcha i synergi med aminosyran L-teanin vilket ger ett gradvis frisläpp av energi. Det ger rätt mängd koffein och energi för din kropp.

Om du ersätter ditt morgonkaffe med en kopp varm Matcha te pulver så kommer koffeinet att sakta frigöras i din kropp över en längre tidsperiod. Det håller dig vaken och fokuserad. Kaffe och energidrycker dumpar däremot bara stora mängder koffein i din kropp. Det får dig att bli skakis och riskera plötsliga dippar. Med Matcha kommer du få en direkt kick men ingen dipp.


köpa äkta matcha från Japan

Detta näringsrika te innehåller upp till fem gånger mer L-teanin än vanligt grönt te. Denna aminosyra har psykoaktiva egenskaper och har förmågan att öka alfavågsaktiviteten. Dessa alfavågor är väldigt viktiga när det kommer till att minska stress och hålla ditt sinne hälsosamt. Stress framkallar betavågsaktivitet vilket kan neutraliseras av alfavågor.

Du kommer helt enkelt inte att göra ett misstag om du väljer matcha te. Ersätt kaffe och energidrycker med en kopp med detta utsökta te och fyll din kropp med positiv energi under hela dagen. Det kommer att rena ditt sinne och hjälpa dig att fokusera samtidigt som det ger din kropp tillräckligt med näringsämnen.


Källa: USDA Database och Wiki

köp äkta matcha

Du kan också vara intresserad av följande artiklar:
MATCHA TE FAKTA & MYTER
DET BÄSTA SÄTTET ATT FÖRVARA MATCHA TE.
VAD ÄR MATCHA GRÖNT JAPANSKT TE?