Allt te kommer i olika graderingar och graderingarna på kinesiskt te kan vara otroligt många på en och samma sort. Matcha te är pulvriserat grönt te av hög kvalitet. Pulvret vispas i hett vatten och blir till en icke genomskinlig grön dryck. Matcha som grönt te har en ganska stark grön smak med härlig och lång eftersmak.  Följande bilden visar hur graderingar av matcha te bestäms. 


                                             köpa grönt te matcha te

köp grönt te matcha te


DET FÖRSTA MATCHA - blek i nyans och sammandragande på gommen, använda denna bulk ekonomiskt alternativ för inblandning i makt drycker, smoothies och desserter med socker och grädde.

DET ANDRA MATCHA - cafe grade - perfekt för att lägga till blandade drinkar eller för användning i recept prova det i smoothies, lattes, salta såser och desserter.

DET TREDJE MATCHA - classic klass matcha, tillverkad av tidig skörd blad. Smaken är vegetabiliska med en distinkt bitter anteckning i slutet. Utmärkt för te som vispas ut med bambuvisp i en skål.  

DET FJÄRDE MATCHA - ceremoni grade högsta koncentrationen av aminosyror, vilket ökar komplexiteten i smaken och aromen hos grönt te. Ljusa gräs anteckningar dämpas av kopiösa mängder krämig aminosyror.


Vill ni veta hur man gör matcha te som ett proffs? Titta på videon nedan då:)
Vilket matcha te ska man välja och köpa?

Om du är verkligen i den distinkta rik krämig munkänsla av Kama ceremoni grade matcha te bör du investera i det. Om du blandar in ett bär drink eller isglass, så Tehem tebutik rekommenderar alltid en gotcha matcha vilket har en lägre kostnad. Det är som att laga mat med fint vin, skulle du inte använda en dyra parmesan för pastasås.