Att brygga gott te är inte svårt, det gäller bara att vara lite noggrann. Här följer några tips för olika tetyper:  


Matcha te:
Temperatur: 60-70°
Mängd: ca 1 tsk/ 60ml vatten
(Vispas kraftigt, gärna med en speciell bambuvisp eller matchavisp tills ett fint skum bildas på ytan.)

Oolongte
Temperatur: 85-95°
Mängd: 1 tsk/kopp 250ml
Dragtid: 2-4 min

Vitt te
Temperatur: 70-85°
Mängd: 2-3 tsk/kopp 250ml
Dragtid: 2-5 min (eller upp till 7 min för teer som enbart består av knoppar)

Grönt te
Temperatur: 70-85°
Mängd: 1 tsk/kopp 250ml
Dragtid: ½ -3 min
(Kan bryggas 3-5 gånger på samma blad)

Svart te
Temperatur: 95-100°
Mängd: 1 tsk/kopp 250ml
Dragtid: 3-5 min
(Bryggs oftast bara en gång)

Pu-erh te
Temperatur: 95-100°
Mängd: 1 tsk/kopp 250ml
Dragtid: 2-4 min
(Kan bryggas flera gånger.)


Vill du göra ditt eget iste? Här finns några intressanta recept:

1. Iste på japanskt eller kinesiskt grönt te. Hemjort iste.
2. De nya sommar cocktail med kinesiskt grönt te.


bryggning av grönt te

KÖP KINESISKA OCH JAPANSKA TEER AV FINASTE KVALITET