Rosenblad med svart te eller kinesiskt grönt te — perfekt teblandning.

Rosenblad, likt te-löv, har en lång historia, omfattande poesi som påverkar både hjärtat och själen. Rosens kraft att mjuka och lyfta själen och att öppna hjärtat är troligen dess mest kända läkande egenskaper, och kan upplevas av den blotta närvaron av sin skönhet, förstärkt genom att även doppa näsan direkt i dess blommor. Och så har naturligtvis herbalistser också lärt sig att använda denna aromatiska ört för att närma nervsystemet och stödja hjärt-kärlsystemet. En underbar teblandning med en fin färgskala, smakrik och medesinsk som riktar sig till kvinnor.

rosor med svart te tebladning

Vi finner att rosen är kraftfull för att läka hjärtat, sorg och känslomässigt trauma och att stärka kärleken till dig själv och din egna styrka. Rosen kan bekräfta den djupt medfödda skönheten som finns i världen och dig själv. Rosen är ett otroligt skydd: I naturen bildar en vildros ett tjockt skyddande paraply av prickiga vinstockar, som skyddar små sårbara varelser från större rovdjur. Rosen kan göra detsamma även för oss.


När vi befinner oss i behov av läkning, gillar vi att göra infusioner från kronblad som arbetar i synergi med de stämnings förbättrade-egenskaperna hos te. För infusioner är torkade röda kronblad från ros centifolia de enda kronblad som vi använder, eftersom de inte är överväldigande i parfym och är lätta att hitta utan bekämpningsmedel. Observera dock att alla rosor är ätbara, och precis som te, varierar smaken beroende på varianter och delar som används.

rosor med svart te tebladning

Vi använder rosenblad i teblandning ganska ofta, men det finns två speciella recept som är mycket enkla och vanliga och effektivt extraherar rosens anda. Det första receptet med grönt te är milt och engagerande, för ögonblick av skydd, komfort och omsorg. Detta är en blandning för att lugna hjärtat och stimulera dina ros-färgade glasögon.

Men rosor har också denna härdighet som glöder i ren vilja och uthållighet, och vi tror att den andra blandningen omfattar den utmaningen att växa lika lång och långtgående och som hård och flerskiktad  som en ros.

rosor med svart te tebladning

Svart Kinesiskt Te Ros-Recept

För en varm kopp: Använd en infuser och lägg i 2 tesked svart kinesiskt te och 1 tesked rosenblad. Dränk dem helt i 1 kopp vatten (80C - 250ml) i 4 minuter. För en söt arom kan du även hälla i lite vit honung.

Kommentar: Direkt när vattnet är hällt så kan du se en svag nyans av en turkos färg - som är rosorna!

Vår favorit beredningsmetod, en mjuk och krämig kall kopp med en stark doft av ros: Kombinera 2 teskedar lös svart kinesiskt te och rosenblad, plus 2 isbitar och 2 koppar (200ml) kallt vatten. Låt sitta 8 timmar eller över natten, häll sedan av vattnet.

Ni kan också vara intresserad av följande artiklar:

— ATT GÅ NED I VIKT MED GRÖNT TE.
— TE OCH CHOKLAD IHOPPARNING.
— GRÖNT TE OCH SUSHI. VÄLJ ETT BRA TE TILL MAT.

KÖP TEBLANDNING MED ROSOR ONLINE