Så här produceras oolongte i Kina.

Vi har skrivit om Shui Xian oolong-te förut på tebloggen. Det är en fantastisk tesort som fler och fler upptäcker. Och som du kanske vet har olika sorters oolong olika karaktär, men ändå gemensamma drag. Tebladen får oxidera mellan 40% till 60% beroende på hur karaktären på Zhang Ping Shui Xian ska vara. Det är en kritisk process som ska stoppas upp i rätt ögonblick. Och det krävs lång erfarenhet för att bedöma när oolong-te är färdigt.


Zhang Ping Shui Xiang (漳平 水仙) hänvisar till en typ av pressat till små kuber oolongte. Detta oolong-te göras från Shui Xian sorten av Camellia sinensis tebuskenShui Xian Cake oolongte har en subtil och mild smak. Vi vet att termen "subtila smak" är mycket villkorad men smaken av Shui Xian är riktigt "tunn". Smaken är icke störande, transparent med blommiga noter. Teet lämnar en trevlig eftersmak och en subtil sötma på läpparna. Jättegott ! Vårt Shui Xian te är alltid kul att dricka med vänner under hela året! Shui Xian är också underbart för rengöring av kroppen, tar bort gifter och bryta ner fett. Det renar blodkärlen, vilket gör dem mer elastiska. Teet tillverkas i Zhang Ping stad, Fujian-provinsen. Nedan är ett liten galleri som beskriver tillverkningen av detta oolong.