Varför handlar vi ekologiskt grönt te ?

För det första, eko har mer av vad vi vill, och mindre av vad vi inte vill ha. När vi köper ekologiskt kinesiskt te, vi minskar risken för maten som innehåller skadliga kemikalier, samtidigt som främjar ekologiska välbefinnande. Termen — ekologiskt te, beskriver både hur en jordbruksprodukt odlas och bearbetas. Ett ekologiskt grönt te är fri från kemikalier, antibiotika, syntetiska hormoner, genetiska modifieringar, och fält användningen av avloppsslam som gödningsmedel . Det är också minimalt bearbetade utan konstgjord ingredienser, konserveringsmedel, eller bestrålning. 

köpa ekologiskt te - tebutik

Det är ju självklart ingen nackdel att välja ekologiskt te, men faktum är att de flesta stora te-importörer analyserar te-partierna de tar in för att upptäcka eventuella rester av mögelgifter eller bekämpningsmedel. Så troligen kan du känna dig ganska trygg även om du dricker vanligt odlat te. 


Tehem tebutik på nätet erbjuder endast bästa ekologiska teer när de är tillgängliga på marknad i Kina. På samma sätt, vi erbjuder endast äkta kinesiskt te när det är av exceptionell kvalitet och vi aldrig säljer ett smaksatt te. Vi skulle aldrig sälja ett te som skulle vi inte älskar att dricka själva. Det tar tid att ställa om ett jordbruk till att bli ekologiskt men den stora efterfrågan på ekologiskt te har bidragit att många teplantager gått den vägen. Vi köper ekologiska teer te från de som odlar ekologiskt. Det är mycket dyrt för de småskaliga bönderna att få den ekologiska certifieringen. Att inte ha en certifiering innebär att marknadspriset blir 25 % billigare jämfört med samma teet ifrån samma plantagen som är certifierad. 

Du kan också vara intresserad av följande artikel:
— VAD ÄR EKOLOGISKT TE?
— ALLT OM EKOLOGISKT OOLONG TE FRÅN KINA.
— VI PROVSMAKAR EKOLOGISKT GRÖNT TE FRÅN NORDKOREA.

KÖP KOLOGISKT TE - FÄRSKT GRÖNT TE