Definitionen av grönt te.

Definitionen av grönt te i det enklaste och mest generaliserade formen är en te som består av löv som hindrades från oxiderande, formade och sedan torkas.

tebutik på nätet

Ett kinesiskt grönt te är inte ooxiderade. Inget te är verkligen ooxiderade eftersom teblad börjar sakta vissna och oxidera det ögonblick de plockas, något som är oundvikligt eftersom timmar kan förflyta från det att plocka till tidpunkten för behandlingen. Så låt oss dra en linje här och talar bara kontrollerade processer. Den mest förekommande formen av grönt te produktion innefattar upphettning av bladen kort efter plockning (några gröna teer får vissna under en kort tid före denna), en styrd process som förhindrar bladen från att genomgå någon ytterligare oxidation. Upphettning av bladen denaturerar enzymen i bladen ansvarig för oxidativ brunfärgning, bevara den gröna färgen på bladen och stoppa den myriad av kemiska reaktioner som äger rum som ett resultat av oxidation. När värmen är involverad i processen kallas "döda-gröna" (från Mandarin shaqing som betyder "döda gröna") och görs vanligtvis över en uppvärmd wok, i en ugn, på en bambu korg över träkol, eller med ånga. Med soltorkade gröna teer, oxidation stoppas inte av värme, men genom uttorkning.

tebutik på nätet

Några gröna teer kan vissna i flera timmar innan oxidationen stoppas. I att göra så, är de vegetabiliska egenskaperna hos te minskas och många nya aromatiska föreningar bildas.

KÖPA KINESISKT GRÖNT TE