Fakta om kinesiskt ginseng. Ginseng oolong supreme te

Ginseng root räknas som någon av de elva olika sorters små och långsamt växande perenna växter med köttiga rötter. Man tror att Ginseng hjälper återställa och förbättra ett normalt välbefinnande och har blivit en av de mest populära växtbaserade läkemedel i världen idag.

köp ginseng i tebutik på nätet

Ginseng är en blomväxt som tillhör familjen Ginseng. Ginseng växer på något sura marker i skuggan av höga träd. Ginseng är en del av traditionell kinesisk medicin som praktiserats i minst 5.000 år. Asiatisk och amerikansk ginseng är de två mest kända och oftast odlade typer av ginseng idag. Mer än 80.000 ton av ginseng skördas varje år för tillverkning av naturläkemedel som finns runt om i världen. Kina, Korea, Kanada och USA är de största tillverkarna av Ginseng i världen. Antalet Ginseng som växer vilt i Amerika har drastiskt reducerats på grund av okontrollerad skörd av denna växt.

köp oolong ginseng te

Intressant Ginseng fakta:

 1. Ginseng har en mjuk och upprätt stam som kan nå hela 1 till 2 fot i höjd.

 2. Ginseng utvecklar 3 stora formiga blad som består av 4 till 5 (ibland 3 till 7) ovala eller lans-formade blad med tandade kanter

 3. Ginseng ger gulgröna blommor ordnade i klasar (paraply-formade i sin blomställning). 

 4. Blommor växer från axils av bladen och innehåller båda typerna av reproduktiva organ (perfekta blommor).

 5. Ginseng blommar från juni till juli. Blommorna ar väldoftande och de lockar till sig bin och bladbaggens flugor, som ser  till att pollineringen av denna växt blir av.

 6. Ginseng börjar producera blommor och frukt fyra år efter plantering av växten.

 7. Frukten av ginseng är röda bär fyllda med två frön. Frukten mognar under hösten.

 8. Ginseng sprids via frön och fördelning av rot och jordstam.

 9. Fåglarna äter bären och underlättar spridning av ginseng (frön) i det vilda.

köp oolong ginseng te

10. Människor använde tidigare den färska roten av ginseng (de tuggade roten) för att svalka sig under varma  sommarmånaderna. 

11. Det vetenskapliga namnet av ginseng heter Panax. Namnet härstammar från grekiska orden "pan" som betyder "alla"  och "akos" vilket betyder "bota". Namnet avser tillämpningen av ginseng i behandling av olika sjukdomar. 

12. Ginseng har en spolformad, slank rot som liknar den mänskliga kroppen. Ginseng ar känd som "len seng" i Mandarin,  som betyder "roten av människan", på grund av den ovanliga formen av roten. 

13. Roten av ginseng används for att förbättra de allmänna hälsan, för att lindra stress, öka libido och behandling av  hypertoni, förkylning, diabetes och cancer. Ginseng blandas ofta med andra växter och konsumeras i form av vatten, te,  piller och tabletter. 

köp oolong ginseng te

14. Indianer använde amerikansk ginseng behandling för magrelaterade sjukdomar, feber, dysenteri, kolik och att lindra  illamående, kräkningar och huvudvärk. Vissa nordamerikanska stammar använde ginseng för att bereda  ”kärleksdrycker”. 

15. Ginseng är mycket populär idag, och används ofta bland idrottare på grund av dess förmåga att påskynda  återhämtningen av muskler efter intensiv träning samt för att öka syreupptagningen i muskler och förbättra   uthålligheten. 

16. Ginseng är en del av perenna sorten, vilket innebär att den kan överleva mer än 2 år ute i det vilda.

köp oolong ginseng te

Ginseng av finaste kvalite alltid finns i lager med vårt supreme oolong te: 

Fuijan-provinsen är verkligen ett paradis när det gäller te. Vi är stolta över att kunna introducera ännu en pärla – Ginseng Royal Oolong-te. Oolong är antagligen den mest fascinerande tesorten. Den är känd över hela världen, särskilt som ”gröna blad med röda fållar” eftersom kanterna på de gröna bladen blir lätt röda i färgen efter infusionen. Det är inte svårt att hålla isär detta te från andra Oolong-teer – det är mycket speciellt i jämförelse. Detta Ginseng Oolong är en mix av teblad, ginseng-rot och olika medicinska kinesiska örter. Väldigt små bitar av ginseng-rot har används i tillverkningen av teet, liksom blad från olika örter. Man kan också alltid köpa olika gröna teer i vår tebutik online.

köp oolong te tebutik på nätet
Du kan också vara intresserad av följande artiklar:
— OOLONG TE — ALLT OM TIE GUAN YIN.
— VAD ÄR ALISHAN GAO SHAN OOLONG TE ?

KÖPA GINSENG OOLONG TE