Vad är det för matcha te? Var kan man få köpa bästa matcha te i Stockholm?

Pulveriserat Matcha grönt te är:

• en stämningshöjare, ett kraftpaket fullt med antioxidanter
• ett naturligt viktminskningshjälpmedel
• detta japanskt grönt te håller pH balansen stabil och har en detoxeffekt samt är ett sockerfritt alternativ till kaffe utan att höja blodtrycket

Varför är äkta japanska matcha bättre än lösa teblad (japanskt te i lösvikt)?

Varje dag kastar otaliga människor bort värdefulla antioxidanter och mineraler. Även om det till synes är otänkbart, är det precis vad som händer när man brygger en kopp grönt te eftersom vattnet endast kan dra nytta av en liten del av det gröna teets fördelar. Majoriteten av nyttigheterna förblir faktiskt oanvända kvar i tebladen. I verkligheten är det enda sättet att riktigt dra nytta av gröna teers fulla potential att konsumera hela bladet. Men det betyder inte att du behöver äta tebladen. Den enklaste lösningen är att bara njuta av en skål med matcha. Eftersom matcha är raka stenmalna teblad, ger matcha dig det gröna teets kraftfulla arsenal av vitaminer, mineraler, antioxidanter och aminosyror på ett sätt som inget annan grönt te kan.

köpa äkta matcha i tebutik på nätet

Matcha är ett premium grönt te-pulver från Japan som används för att dricka te eller som en ingrediens i recept. Medan andra gröna teer odlas över hela världen, är matcha unikt för Japan. Det är hjärtat i det japanska sättet för te och har firats i den traditionella japanska teceremonin i hundratals år. Äkta japanska matcha innehåller L-Theanin, en aminosyra känd för att koppla av sinnet. Av denna anledning är matcha också känd som en stämningshöjare. Buddhistiska munkar drack matcha inför meditation, eftersom matchans aminosyror i kombination med koffein ger en lugn vakenhet över en lång tid. Aminosyror är också det som ger matcha sin distinkta smak. De bidrar till vad som är känt som den femte smaken, eller umami, som kännetecknas av en rik gräddig känsla i munnen.

äkta matcha te - tebutik på nätet

Matcha är känt för sina många hälsofördelar . Det är rikt på näringsämnen, antioxidanter , fibrer och klorofyll. De positiva hälsoeffekterna i matcha är högre än i andra gröna teer eftersom Matcha drickare får i sig hela bladet och inte bara det bryggda vattnet. Klorofyll och aminosyror ger matcha dess unikt rika smak, en inledande växtlig och sammandragande smak, följt av en kvardröjande sötma. Matcha som gjorts i traditionell japansk stil som vispas med vatten, är ett fylligt grönt te. Intensiteten av upplevelsen kan jämföras med en första smak av mörk choklad eller rött vin. När de tillsätts som en ingrediens, blir smaken av matcha mer subtil. Det tillför smak och färg av grönt te till din skapelse, oavsett om det är en smoothie, latte, aromatisk sås eller ett bakverk. Matcha te är ett snabbt och enkelt sätt att tillföra kraftfulla hälsofördelar till din dagliga kost.

Bland de många hälsofördelarna hjälper matcha till med följande…

• ökar ämnesomsättningen och bränner kalorier

• är en effektiv och naturlig detox för kroppen

• lugnar sinnet och avkopplar kroppen

• är rik på fibrer, klorofyll och vitaminer

• förbättrar humör och hjälper koncentrationen

• ger C-vitamin, selen, krom, zink och magnesium

• sänker kolesterol och blodsocker

Hur ger matcha te oss energi utan att höja blodtrycket?

En av de mest oväntade hälsofördelarna med matcha te är att de som dricker det upplever en hög dos av energi hela dagen. I en studie trodde forskare att detta var från koffeinet som finns i matcha, men de fann att det faktiskt var en kombination av Matchans naturliga egenskaper.

Äkta japanska matcha teet har så många antioxidanter som 11 koppar av bryggt äkta grönt te.

Läs om olika matcha te graderingar. 


köpa matcha te tebutik på nätet

KÖPA ÄKTA MATCHA TE — TEHEM TEBUTIK PÅ NÄTET