Vad olika säsonger betyder för nyttigt pu-erh te?

Låt oss göra det enkelt. Det finns tre olika typer av Pu-erh Te:

2. Åldrad Raw ekologiskt Pu-erh te (Teet som åldrats naturligt i flera år)
3. Mogen Pu-erh te (te som kan vara både gammalt eller ungt men är artificiellt åldrat och är mycket mörkare i färgen)
köpa pu-erh te tebutik
Säsongen som alla sorters kinesiskt te plockas i bestämmer i hög grad dess smak, utseende, och värde. Många av världens mest berömda teer plockas under våren skörd, även Pu-erh. Kinesiskt Pu-erh te under våren plockas i ungefär tre månader vanligtvis i slutet av januari eller början av februari, beroende på regionen. Under hösten plockas te oftast i början av september.

sheng pu-erh te

Pu-erh plockat under våren är känt för sin mjuka och fylliga smak, oftast inte alls lika tydlig smak som Pu-erh te plockat på hösten. Bladen är i allmänhet mindre, eftersom de är nya på trädet / busken, och efter att ha suttit vilande över vintern, spirar sig med en enorm energi och vanligtvis är koffein mer märkbar i detta teet. Beroende på hur tidigt eller sent på våren, kommer regnmängden påverka tillväxttakten som påverkar mängden näringsämnen som hade tid att byggas upp i bladen. Smaken är mycket uppfriskande med en levande känsla.


te skörd


Pu-erh plockat under hösten är känd för sina djärvare smaker och påminner om en stenfrukt eller jordig smak. Regnperioden närmar sig sitt slut och bladen växer sig stora och sitter på grenarna och samlar smak och djup. Energin är mycket mer betryggande och smaken är söt och mjuk. Färgen är mer bärnstensliknande i motsats till det ljusa gröna Pu-erh teet plockat under våren.

Du kan också vara intresserad av följande artiklar:

VAD ÄR EKOLOGISKT TUO CHA PU-ERH TE ?
VARFÖR VÄGER PU-ERH KAKA 357 GRAM ?


KÖPA EKOLOGISKT PU-ERH TE I LÖSVIKT