Ban Zhan puerh 2014 — grönt pu-erh te provsmakning, recension.

köpa te på nätet

De torra bladen har en mellanmörk färg vilket är normalt för teer som är ungefär 2 år. Aromen från det torra teet är frisk och full av grön karaktär vilket även är typiskt för dess ålder. De första bryggningarna ger ett mörkgult resultat med mild och subtil arom. Jag har märkt att detta te handlar mindre om smak då det har en väldig tydlig och angenäm syrlighet. Mycket av den framträdande gröna karaktären har försvunnit med åldern men kvar är inslag av mineral, sten och omogen frukt. Dessa första bryggningar känns lena men stärkta av bitterhet och syrlighet.

köpa te på nätet
      
Mellanbryggningarna ger ett mörkare gult/orange resultat med utpräglad fyllighet. Det framkallar en trevlig och robust sträv syrlighet i halsen och den bakre delen av munnen som blir mer framträdande under dessa bryggningar. Detta håller även i sig som en eftersmak. Bitterheten är stark men inte obehaglig. Om du inte gillar bitterhet så rekommenderar jag att att du använder kallare vatten och mindre mängd vatten i förhållande till mängden blad. Detta hjälper dig att minska bitterheten samtidigt som mer delikata smaker träder fram. Omoget päron är den mest framträdande smaken under dessa bryggningar.

köpa te på nätet

De sista bryggningarna är mycket mindre syrliga och uppvisar viss söthet. Smaken är för mig väldigt otydlig men det kan bero på att min smak vid det här laget har påverkats av teet. Kanske beror det på min fantasi men jag kommer att tänka mycket på misosoppa under dessa sista bryggningar. Jag vet att det låter konstigt men eftersom jag älskar misosoppa så tänker jag inte klaga. 

köpa te online

På det stora hela så är Ban Zhan ett yngre sheng puerh-te (ekologiskt grönt te) med en stark smak och lätta inslag av omogna frukter som är högt prisade bland de som dagligen dricker denna sortens te. Om du vill ha något som är mindre bittert men mer åldrat så kommer du att vilja undvika detta te än så länge. Med tiden kommer det förmodligen att utveckla mångfald bland smakerna, tydligare söthet och tappa mycket av sin bitterhet.

KÖP BAN ZHAN SHENG PUERH 2014:

köpa grönt puerhDu kan också vara intresserad av följande artiklar:
— VI PROVSMAKAR GRÖNT TE FRÅN NORDKOREA.
— VI PROVSMAKAR YI WU SUPREME GRÖN PU-ERH.

KÖPA PUERH TEKAKA PÅ NÄTET