Bing Dao grönt pu-erh te — provsmakning / recension.


Vi bryggde teet gongfu i en stor glas gaiwan (130ml). Vi använde däremot inte jättemycket blad (5 gram). Gradantalet vi valde blev 90 grader.

köpa grönt pu-erh te Yunnan

De torra bladen var rullade till mörkgröna pärlor och doftade främst av rostningen. Efter att ha hamnat i den varma gaiwanen framträdde även en lätt ton av grönska, honug och frukt.

köpa grönt pu-erh te Yunnan

Den första bryggningen blev ganska intetsägande. Det var tunt men med svaga toner av rostat och grönska. Teet hade en lätt gul färg. Vi brukar oftast dricka den första bryggningen för att vi upplever att det då och då dyker upp smaktoner som sedan inte finns kvar. Men det här teet bekräftar verkligen normen om att den andra bryggningen oftast är den ”bästa”.

köpa grönt pu-erh te Yunnan

 I bryggning nummer två framträder en helt annan smakrikedom med grönska och mineraltoner i harmoni med den lätta rostningen. Här får färgen en mycket djupare färg som påminner om guld eller bärnsten. Både den här färgen och smaktonerna finns på det stora hela kvar även i bryggning tre. I båda dessa bryggningar finns antydning till sötma men inte mer än så.

köpa grönt pu-erh te Yunnan

Något vi verkligen gillar med det här teet är den påtagliga smaken som det lämnar i halsen och munnen. Den fjärde bryggningen blir den sista då smakerna klingat av och syrlighet och beska smyger sig på. De blöta bladen är främst mörkt gröna men kanterna och vissa partier är brunare.

köpa grönt pu-erh te Yunnan

Vi gillade teet och tyckte att det var intressant att smaka vårt andra rent grönt pu-erh te i samma prisnivå — Qian Jia Zhai.


Du kan också vara intresserad av följande artiklar:

— VI PROVSMAKAR JIN JUN MEI SVART TE

— VI PROVSMAKAR SUPREME SENCHA KARIGANE TE

— VI PROVSMAKAR KU MING GRÖNT TE


KÖP DETTA UNDERBART GRÖNT TE HÄR