Gu Pu Bing Svart Pu-erh — provsmakning. Skörd 2007.

Namn: Gu Pu Bing puerh av Tehem tebutik

Tesort: Shu puerh, svart puerh 100 gram.

Härkomst: Yunnan, Kina.

Skördat: Våren 2007, endast 700 kakor.

köp puerh te tebutik på nätet

Produktionen av Gu Pu Bing pu-erh tekakor är för oss ett perfekt exempel på en ovanlig pu-erh dryck, perfekt för varma sommardagar. Full av struktur, aggressivitet och en fin fyllig "kropp", finner vi oss söka detta te mer och mer. Doften av den torra kakan är skarp och full av jordig karaktär (också typiskt för dessa ålder).

De första infusionerna  (20 sekunder) är mörkgula med en fyllig och subtil arom. Vi har märkt att det här teet är mindre centrerad kring smaker och mer kring munkänsla och strävhet, även om båda är trevliga. Det mesta av den spontana jordiga karaktäristiska smaken har redan försvunnit med åldern, vilket lämnar en smak av mineral, sten, chocklad och noter av omogna frukter. De första infusionerna ger en god smak i munnen, men backas upp med en liten mängd strävhet. 

Teet har en välbalanserad smak med fruktiga toner och en ton av rökighet. 


köpa puerh te tebutik på nätet

Mitteninfusionerna tyder på en orange likör och en fyllig "kropp". Det finns en bra, subtil strävhet i halsen och i baksidan av munnen som uppstår i dessa mitteninfusioner och stannar kvar långt efter att du lämnat tebordet. Bitterheten är lagom men inte alls obehaglig. Om du inte tycker om bitterhet rekommenderar vi starkt att använda ett mindre blad/vatten-förhållande. Detta gör att bitterheten inte blir lika framträdande, och lyfter istället upp de mer delikata smakerna av te. Omogna päron är den mest framstående smaken under mitteninfusionerna.

De sena infusionerna är de minst kärva och innehåller en viss sötma. Smakerna av dessa infusioner får oss att minnas. Det kan bero på att min smak påverkas på ett märkligt sätt av te, eller så kanske vi har en alldeles för livlig fantasi, men vi kan inte låta bli att bli påmind av sötma medan vi smuttar i oss dessa sista slattar. 

Sammanfattningsvis kan man säga att Tehem Gu Pu Bing te är ett bra shu (svart) pu-erh, med en spännande egenskap, en hel del omogna fruktsmaker som passar precis för några shu pu-erh drinkare. Det bara kommer öka i komplexitet och sötma med tiden...


KÖPA GU PU BING SHU PUERH TE