Ku Ming, Rent Grönt Te från Simao — provsmakning / recension.


Vi har nu fått in årets skörd av helt rent Ku Ming grönt te och idag bestämde vi oss att provsmaka detta otroligt bra organic grönt te

Härkomst: Kina, Simao, Yunnan-provisen

Doft: I torrt skick doftar bladen grönt och blommigt. När de läggs i en förvärmd kanna är doften mycket algig, nötig och gräddig med toner av spenat.

rent grönt te tebutik online

Detta Ku Ming är en vårskörd från i år och de torra bladen är djupt gröna och fina med en rik och fräsch doft. Vi brygger med 80-gradigt vatten i ett porslinskärl. Vi valde att använda ganska många blad (8 gram) och lite längre bryggningar. Den första bryggningen har en väldigt rik rostad smak men med bra toner av sötma och en lätt nötig/fröig bismak som inte lämnar munnen i första taget. Denna bismak i kombination med den söta tonen är det vi fastnar för i detta te. I den andra bryggningen avtar sötman en del för att ge mer plats för bismaken vi nämnde. Smaken stannar behagligt kvar både i munnen och ner i halsen. I den tredje bryggningen har teet verkligen tappat stinget och blivit mest blaskigt. Vi kan dock tänka oss att mängden blad kunnat råda bot på de få bryggningarna, även om det ju är ett grönt te.

rent grönt te tebutik online

Efter den sista bryggningen och den sista klunken sitter vi en stund :) och tittar i bryggkärlet och njuter av den fina färgen hos tebladen mot det vita porslinet. Vi är mycket nöjd med det här färska kinesiskt teet och en nu lite bredare smak för gröna teer!

Du kan också vara intresserad av följande artiklar: