Tehem Rå Svart Pu-erh — provsmakning. Skörd 2008.


Namn: Raw Shu Puerh av Tehem tebutik

Tesort: Shu puerh, svart puerh (lösvikt).

Härkomst: Yunnan, Kina.

Skördat: Våren 2008, endast 500kg.


Detta te är ett shu pu-erh tillverkat av en lokal bonde i Yunnan provinsen och består av en exceptionellt plockning från träd som är mycket gamla. Detta te har en lång, jordig, nyansrik smak med inslag av mandel och lite mörkt chocklad. Smaken är klar och kraftfull. Smakupplevelsen ramas in på ett naturligt sätt av en balanserad torrhet och bitterhet. 

svart puer köpa kinesiskt te

Bryggparametrar: 100 grader, gaiwan, 150 ml

Utseende: Tvinnande svarta blad. I blött skick ser de ganska så hela ut, en del pressad med mindre blad men mest lite större blad.

Dryckens doft: Platt men mjuk, aningar av fruktighet, plommor och lite choklad.

köpa svart kinesiskt puerh te

Första bryggningen var på 40 sekunder, de följande blixtsnabba. Första bryggning blir ganska blek i färgen medan de följande blir riktigt mörka. Någon beska märks inte, men ärligt talat så märks inte mycket annat heller. Doften hos det torra teet, de blöta bladen och den färdiga drycken är väldigt shu, väldigt gödsel, men smaken är nyansrik och söt, mild och harmlös. Vi gillar söt shu men då ska åtminstone själva sötman vara mer intensiv. Som det är nu så slutade vi brygga efter fyra bryggningar, helt enkelt för att vi inte fann nog med intressanta element i teet för att vilja fortsätta utforska det.

Läs mer om pu-erh te...

KÖPA RAW SHU PUERH - KINESISKT TE