Supreme Sencha Karigane / Kukicha te — grönt te från Japan. Skörd — våren 2016.


Härkomst: Japan

Beredning: 9 gram blad (1½ msk), 80 grader, 250ml tekanna, 1 minut första bryggningen, 1½ minut andra bryggningen, 2 minut tredje bryggningen.

Tehem tebutik är specialiserade på kinesiskt te men säljer även ett mindre urval av högkvalitativt japanskt te: Sencha, Genmaicha och mycket gott äkta matcha te. Det här teet av 2016 skörd är annorlunda – men minst lika gott. Den torra doften är supergod och vi kom överens om att den har en grönska som påminner om spenat i gräddsåsDen varma doften fick vi att tänka på matchachoklad. Drycken får en grön och klar färg med viss grumlighet som, tillsammans med de lite smuliga bladen, visar på en högre grad av ångning än i det nyss recenserade exklusiva sencha-teet.

sencha japanskt grönt te tebutik

Snarare än bara grönt är det här ett ganska rostat te med stark smak av sjögräs och hav.  Rostningen påminner nästan om ett Tehem Genmaicha grönt te. Munkänslan är oljig och tjockt. Det finns en god, uddig beska och som pricken över i en lätt sötma. Utsökt!

Första bryggningen i vår session har vi en tjock munkänsla och en tung grön smak. Andra bryggningen är lättare men ändå med en tung grön smak och en söt och grön eftersmak. Vi tycker att här finns en mjuk strävhet också. Den tredje bryggningen är tunnare och sötare. Vi tycker att eftersmaken har mycket smak av grönsak, sötma och väldigt lite strävhet. Observera att den strävhet vi talar om är som hos ett matcha, alltså inget negativt.

sencha japanskt grönt te tebutik


Vill ni veta mer om olika japanska tesorter som finns på marknaden i Sverige ? Klicka här.


KÖPA SENCHA KARIGANE GRÖNT JAPANSKT TE