Supreme Yin Luo vitt kinesiskt te — provsmakning / recension. Skörd 2017.


Blad: De torra bladen är små, krusiga och ganska ljusa. De uppblötta bladen är vackert gröna och så hela.

köpa rent vitt te

De torra teets doft är bedövande stark och påminner om färska grönsaker. Vegetabiliska inslag är något vi verkligen älskar hos te, så denna doft får oss att se i kors av lycka. När bladen läggs i en liten kanna vill vi stå i evighet och bara insupa doften.

Kannan fylld till hälften med blad och 75-gradigt vatten verkar vara bra parametrar. Vi håller bryggningarna ganska korta (1 min, 2 min, 3 min och 1 min): den första och sista bryggningen är cirka 1 minut lång. De smaknyanser som kommer fram är främst vegetabiliska, lite rökiga och gräddiga. Det sker en intressant smakutveckling, ingen bryggning är riktigt likadan som en annan. Överbryggning märks som en torr och sträv karaktär snarare än som beska.

köpa rent vitt te

Första bryggningen är god, men den andra är mer komplex – vi sitter länge och försöker fånga de olika smaknyanserna. Gräddigheten är len och mjuk, rökigheten känns varm, den vegetabiliska smaken är djup.

köpa rent vitt te

Vårt supreme Yin Luo liknar inget annat te och är ett måste för den som vill få en helhetsbild av olika tesorter. Smaken är mycket subtil och svårfångad vilket i början kan kännas frustrerande. Först nu, när våra femtio gram är nästan slut :), kan vi helt och hållet uppskatta rent vitt te Yin Luo och det är en te-upplevelse vi inte skulle ha velat vara utan.

Du kan också vara intresserad av följande artiklar: