Feng Qing / Dian Hong svart te provsmakning.

Detta fina svarta kinesiska te är det mest populära teet i södra Kina. Det är producerat i Yunnanprovinsen — vilket är samma provins där det legendariska Pu-erh-teet tillverkas. Dian Hong Yunnan svart te (tesorten kan man köpa som Yunnan Golden Buds eller på kinesiska Dian Hong Jin) har en fantastisk smak och doft vilket har gjort det känt över hela världen. Vårt Dian Hong te är ett utmärkt exempel av kvalitativa kinesiskta te från Yunnan-provinsen. Kvaliteten, friskhet, ljusstyrka och priset på detta svart te är alltid mycket olika i Sverige.  Vi ser ett fint te med massor av guld njurar, som liknar en nålar. 


svart kinesiskt te

Vi bryggde det i en liten keramisk tekanna. Den första bryggning var ganska mjuk men den andra var helt perfekt. Jo! Detta är det Dian Hong svart te som alla älskar med otroliga effekter på kroppen. Vi öppnar locket på tekannan och tittar på "munnen av vulkanen", därifrån blåsas ut elden och honung, man kan göra en fullständig inandning :) Smaken är lätt men samtidigt rik på unika smaker vilket gör den väldigt minnesvärd. Många tycker att smaken påminner om vind och åska! Teet har en intressant avslutning som ge en subtil sötma på läpparna och en behaglig syrlighet. 

svart kinesiskt te

Vårt Dian Hong är ett kraftfull, tät och starkt te. Teet passar perfekt att drycka på vinterna. Man kan säga att Dian Hong kastar i potten snabbt och mycket påtagligt. Utmärkt att dicka detta te med en droppe mjölk eller olika snacks — bakverk, frukt och så vidare. Detta te kan hjälpa er att gå upp på morgonen eller vacka upp precis före träningen. Vi personligen inte dricka det på kvällen, men på morgonen som vi sa det är ett bra sätt att starta en lång dag!

tebutik online teblog


Du kan också vara intresserad av följande artiklar:

KÖP DIAN HONG TE — TEBUTIK ONLINE.