Ban Pen (班 盆) är ett litet område i provinsen Yunnan där eko-te av hög kvalitet framställs. Översatt från kinesiska betyder Sheng Tai ”ekologisk”. Standardvikten på en kaka är 357g. Detta magnifika te kan överraska även de mest kräsna te-experterna. Sett till teets ålder och pris så är denna lilla skatt en gåva från himlen. Hur kommer det smaka om ytterligare tre år? Ingen vet säkert. Detta te är ännu en liten skatt i vår onlineshop.

köp puerh te 
Te-kakan ser ut mycket anständigt, består i huvudsak av stora och medelstora blad, lukten av torra te - diskret, fuktigt och trevlig nog. Den första bryggningen ger en mörkorange. På en gång blir det tydligt att vi håller i våra händer en hög kvalitet puer.

köp ekologiskt puerh

Köp ekologiskt te

Köp ekologiskt te

När du brygger detta te intensifierar smaken och blir klarare och djupare. Nya dofter av sött björkträ kan framträda under bryggningen, och ibland kan man upfatta nyanser av mjuk kola. Pu-ehr-teer som denna innehåller mycket djupa och varierade smaker, som bara blir bättre med åren. Detta te är tre år gammalt. Ibland kan gamla teer få en bitter smak, men detta teet är annorlunda. Smaken är mjuk och lenande för halsen. Bara om du brygger teet för länge kommer det dra åt sig smaker som upplevs hårda och bittra. Se därför till att bryggningen sker snabbt och lätt. Du kommer kunna känna på lukten om du bryggt det för länge, eftersom det då luktar strävt och bittert. 

Köp ekologiskt te

Köp ekologiskt te

Under namnet Ban Pen Sheng Tai Tacha pu-erh  här ser vi ett "stor" ekologiskt Sheng pu-erh, som kommer att hålla sig själva länge i ert minnet och kommer att vara ett av de teer som ni vill jämföra med de andra. Vi skulle säga att detta högkvalitativt pu-erh är ett standard. Varje fan av grön Sheng Pu-erh teer helt enkelt måste smaka detta te och lägga det i sin samling av smak.

Du kan också vara intresserad av följande artiklar:
VI PROVSMAKAR GU PU BING SHU PU-ERH TE
VAD ÄR EKOLOGISKT TUO CHA PU-ERH TE ?

KÖPA EKOLOGISKT PU-ERH TE I TEBUTIK PÅ NÄTET.