Fördelar med tédrickande på vintern.

Äkta kinesiskt te har sedan urminnes tider varit ett föredraget val för hälsosamt leverne i Kina. Folk dricker té för att dra nytta av olika hälsofördelar under olika årstider. Så, vilka är fördelarna med tédrickande på vintern?

Svart te för att förebygga influensa.

Det finns ingen tvekan om att svart té är det bästa valet för vintern, eftersom det är varmt till naturen och kan hjälpa till att värma och ge näring åt vår mage. Dessutom gör svart té att sinnet blir klarare och tröttheten minskar, och det främjar också utsöndringen av saliv och har en urindrivande verkan. Samtidigt innehåller svart té rikligt med protein och socker, vilket förbättrar vår motståndskraft mot kyla och gynnar vårt matsmältningssystem.

za3.png
** IMPERIAL JIN JUN MEI SVART TE

Studier har visat att svart té kan minska förekomsten av stroke och hjärtsjukdomar på vintern. Därför bör äldre personer som har hjärt- eller cerebrovaskulära sjukdomar dricka svart té för att hålla sig varma och förebygga dessa sjukdomar på vintern. Utöver detta är att dricka svart té eller använda det för att gurgla till hjälp för att förebygga influensa och stärka kroppens immunförsvar. Då det är ett fermenterat té, är svart té inte speciellt irriterande, vilket gör det mycket lämpligt för personer med mindre stark mage.

Moget(rå) pu-erh te för att värma dig.

Grönt (sheng) pu-erh-té, som är fullt fermenterat och varmt till naturen, precis som svart té, hjälper till att värma upp och ge näring åt vår mage. Samtidigt hjälper pu-erh-té vårt matsmältningssystem och kan mjuka upp våra blodkärl, förbättra kolhydratmetabolismen och minska risken för diabetes, vilket gör pu-erh mycket lämpligt och populärt bland de äldre. Under den kalla vintern får många kvinnor kalla händer och fötter, så genom att dricka pu-erh kan dessa symptom motverkas och de kan värmas upp.


** XIAGUAN TAIWAN GRÖN PU-ERH

Enligt en studie är hälsoeffekterna från pu-erh-té relevanta för tepolysackarider, och det finns gott om aktiva sådana i pu-erh-té. Polysackarider har flera farmakologiska funktioner, såsom: reglera blodsocker och blodfetter, antikoagulation och antitrombotisk effekt och förbättra immunförsvaret. Det vill säga, pu-erh-té har en viss påverkan för att minska blodsocker och hjärtfrekvens, och kan vara en adjuvant behandling för personer med högt blodtryck och åderförkalkning.

Kinesiskt grönt te hjälper till att avlägsna överdriven inre värme.

Klimatet på vintern är torrt och kallt, och folk äter massor av fet och kryddstark mat som resulterar i överdriven inre värme tillsammans med förstoppning och ont i munnen eller andra konsekvenser. Vilken typ av té kan, i detta läge, hjälpa oss med dessa irriterande problem?


** ORGANIC BI LUO CHUN TING GRÖNT TE

Grönt té samt japanska matcha är ojäst och kallt till naturen, varför det har betydande förmåga att föra bort inre värme och hjälpa till att producera saliv och släcka törst. Utöver detta hjälper grönt té till att påskynda läkningen av milda magsår. Så, om du lätt får kraftig inre värme, eller om du dricker alkohol och röker, så kan grönt té vara ett utmärkt val för dig. Dessutom är grönt té till hjälp för viktminskning, men det är inte lämpligt för personer med svag mage, eftersom grönt té är ojäst och irriterande för mag-och tarmsystemet.

Oolong-te for torr mun.

Oolong-té, även kallat Qing-té (青茶) faller mellan ooxiderade gröna teer och fullt oxiderade svarta teer, varför oolong-té innehåller både den uppfriskande och blommiga doften från grönt té och den fylliga och tunga smaken av svart té. Oolong-té, som är måttligt till naturen, och varken kallt eller varmt, har goda effekter för att försköna huden, ge näring åt halsen, förbättra saliven och ta bort inre värme. På grund av den torra luften på vintern kan man speciellt råka ut för muntorrhet (xfortnoerostomia) och nariga läppar, varvid dessa symptom kan lindras genom att dricka Oolong.


** TIE GUAN YIN ANXI OOLONG

KÖP ÄKTA KINESISKT TE PÅ NÄTET