Allt om de bästa tesorterna från Kina för vinterresan med termos.Då de kyliga höstmornarna alltid påminner oss om vinterdagarna framöver, är det god tid att komma ut och njuta av underbart väder medan det varar.

Oavsett om du vandrar genom parken eller vandring in i landet, under höjdpunkten med alla bladverk, är ingenting mer upplyftande och uppfriskande än en varm kopp te. För återfuktning är ju viktigt som vi vet, inte sant? Det tar upp nästan samma vikt i att bära te som det gör vatten, så varför inte ta med lite varmt te på din nästa utflykt?

te i vintern


Vad du behöver:

Dumpa säckarna av te från mataffären, och skaffa verkliga lösa blad, av kinesiskt te eller äkta japanskt grönt te. Köp inte billigt te vid fri frakt :). Köp istället utmärkt kvalitets te från små gårdar, precis som vi säljer. Så att du skyddar dig från bekämpningsmedel som går att hitta i billigt te från Kina. Du behöver en infuser för att brygga ditt te, lite varmvatten och lösa blad te. Om du packar ner ditt te, se till att hålla det förseglat och tätt för att förhindra läckage och försöka hålla det ytterligare inuti din packning för att ytterligare isolera.


Vilken teer funkar bäst i termos på vintern?

Te är så smakrikt på grund av de antioxidanter som finns i bladen. Problemet är att te börjar oxidera när blandas med varmt vatten. Ju längre vattnet är varmt, ju snabbare oxidation. Vissa teer kan i princip få bitter eller annars har en obehaglig smak över tid, då de är kvar i varmt vatten inuti en termos. Vissa teer klarar sig bättre än andra över tiden. De bästa teerna att förvara är örtteer, blommande teer och svartt pu-erh te. Därefter är det kinesiskt svart/rött te och jasmin teer. 

Kinesiska svarta teer är särskilt njutbart i kallt väder. Grönt pu-erh te håller också upp bra i en termos. Vissa kinesiska oolong teer funkar också bra. Äkta gröna teer ifrån små teplantager och milky oolong te är hit eller miss. Typ av antioxidanter i grönt och milky oolong teer är känsliga för värme över långa perioder, så du kan lätt känna att ditt favorit grönt te inte är så trevligt efter timmar i termosen.

Det enda sättet att vara säker, är att testa att dricka olika tesorter. Vitt kinesiskt te funkar inte så bra i en termos på grund av det känslighet. På grund av den känsliga naturen av dess förberedelser, oxiderar vitt teer mycket snabbt, och kan även bli svart färgat under ett antal timmar i en termos.

köp jasminte från kina


Varför blir ditt te kallt för tidigt?

När du dricker från din ståltermos, har du mindre te inuti, vilket resulterar i större värme-förlust. Det är bättre att dricka alla ditt te i ett kort tidsintervall istället för avstånd i flera timmar. Om du har bara en lite te kvar i din termos, kommer det att bli svalt mycket snabbt. Om du låter locket vara av, förlorar du värme mycket snabbare än när du har locket på. Om det är väldigt kallt ute, överväga att packa din termos runt allt som kan isolera den ytterligare.