Vilket vitt te är godast för dig.

Om ni någonsin testat Silver Needles vita te och inte förstått varför det är så populärt, så lär det finnas en logisk förklaring. Kanske köpte ni fel te. SIlver Needle är antagligen det mest populära vita teet, och bara Bai Mu Dan eller White Peony som konkurrerar med dess popularitet och tillgänglighet. Eftersom detta teet finns i nästan alla te-affärer i världen, så är det inte alltid det lättaste att hitta rätt.

Autentisk eller icke-autentisk?

För att förstå varför, så måste vi undersöka namnet och ursprunget av Silver Needles vita te. Fujian Silver Needle eller Bai Hao Yin Zhen växer ursprungligen i Fujian, men nuförtiden så finns det dussintals andra platser som producerar Silver Needle Pekoe - från Kinesiska Yunnan till Vietnam och Darjeeling, för att nämna några. Te som produceras i andra regioner har ett väldigt annorlunda pris och smakprofil. Det undergår även en annorlunda bearbetningsmetod och kan göras från en annan tesort. Vi har båda två tesorterna i butiken att smaka på.


köp Bai Hao vitt te tebutik
* — detta är autentiskt Bai Hao Yin Zhen från Fujian (köp här) 


köp Bai Hao vitt te tebutik

* — detta är icke-autentiskt Bai Hao Yin Zhen Pekoe från Yunnan (köp här)

Namn Spekulationer

Den låga andelen västerländska som talade kinesiska skapade många namnspekulationer. Vissa säger att Bai Hao är den speciella typen av kinesiskt Silver Needle vitt te, den som är den dyraste av alla, och inkluderar bara knoppar, medan det vanliga Silver Needle kan innehålla blad också. Detta ger möjlighet att sätta ett högre pris på alla Silver Needle-te och erbjuda te med en mycket dålig smak.

Låg teproduktion

Ett annat mycket ofta misstolkat faktum är den om en låg produktion av Silver Needle. Silver Needle ofta beskrivs som sällsynt och dyrbart te, men varför kan det då hittas i så många teaffärer? Särskilt om produktionen tar upp endast mindre än 1% av alla kinesiska teer? Svaret ligger i sin popularitet bland tedrycker - de hittade andra typer av te mycket mer önskvärda, så behovet av en vit teproduktion är mycket lägre.

Individuellt inskaffad eller köpt från en tegrossist?

Det mesta av det te som finns i de västra affärerna kommer från specialiserade te-grossister. Det teet riktar sig specifikt till västmarknaden och har alla certifikat som behövs för en enkel import. Det bästa är självklart sålt mycket tidigare till framstående tekunnare eller säljare med rätt kunskap och förbindelser. Om teet inte har skaffats individuellt finns det en större chans att det inte är bäst i sin kategori och kanske inte har den bästa smaken.

Med många faktorer som ska beaktas har leverantörerna ett enormt utrymme för att jonglera priset på te och justera detaljer för att göra det mer önskvärt. Mycket högkvalitativt Silver Needle-te kommer alltid från Fujian, har en mycket delikat färg och utmärkt smak även efter några steg i produktionen, med massor av fluffiga hår som flyter på ytan. 


Ni kan också vara intresserad av följande artiklar:

— VITA TEER - NATURLIGA OCH EXKLUSIVA.
— VI PROVSMAKAR YIN LUO VITT TE
— VI PROVSMAKAR BAI HAO YIN ZHEN VITT JASMINTE


VITT TE — KÖP FINT VITT TE ONLINE