Blommande Te — Lavendel

49 kr

SLUTSÅLT

 • 25 gram
 • 50 gram

Smakprofil

Lavendel är en mycket populär ört i Kina. Det är en av de viktigaste örterna i traditionell kinesisk medicin, och i Kina kan lavendelbaserade läkemedel hittas i alla apotek. Lavendel har flera egenskaper med positiv inverkan på hälsan. Lavendel har den allra rikaste doften av alla kinesiska blommande teer. Doften är kraftfull, rik och... lila! Hur kan en doft vara lila? Det vet vi inte säkert – men prova dofta detta te och vi kan garantera att du kommer hålla med! 

För att brygga detta sagolika te behövs bara 2-4 gram. Lägg teblomman i en kanna och fyll på med vatten av temperaturen 90 grader och vänta sedan i 3 minuter och se den vackra blomman slå ut. Häll sedan upp teet i ett glas och njut. Blommande Te Lavendel har en nästan helt klar infusion med en ljuslila nyans. Detta betyder dock inte att doften är svag – tvärtom! Vi lovar att doften av lavendel kommer att nå ändå in till dina grannar.

Den fantastiska och rika doften beror på att lavendel innehåller stora mängder eterisk olja med över 40 verksamma beståndsdelar. De lila blommorna ger en mycket rogivande effekt när det dricks som te.

OBS! Har du svårt att sova? Lavendelte är perfekt för att blanda (2-3 gram) med vanligt te innan sängdags. Lavendeln passar också bra för att blanda med svarta kineska teerna.

Mer information
Vattentemperatur90
Tid1-2 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
Innehållkoffein fri
Dosering1-2 gram(ca 0,5msk)
Tipsperfekt för blandning med svarta teer.
Lagring2 år
Recensioner
Kvalitet 
2015-10-15

Fräsch lavendel

Jag dricker denna blommor innan sängdags. De lugnar mig också.

  Skriv din egen recension !

  Skriv din egen recension

  Blommande Te — Lavendel

  Blommande Te — Lavendel

  HÄLSA  SKICKAS SAMMA DAG 

  Skriv din egen recension

  Missa inte att några av dessa produkter