Om oss — TEHEM tebutik online.

TEHEM startades 2014 med ett brinnande intresse för te som livsstil. Vi är allting inom de utvalda kinesiska och japanska tesorterna. Vi berättar, visar, tränar, involverar. Vi gör tekulturen närmare och enklare. Vårt te är inte billigt, vi fokuserar oss endast på höggradig handplockad te ifrån Kina och Japan.

Vi som driver TEHEM heter Jessica och Anton. Jessica är kommersiell chef för TEHEM projektet. Sju år i Kina, sju år med teet. Hon talar fyra språk. Djupt engagerade i yoga.  Anton är specialist i strategiutveckling och ekonomi. En professionell resenär i Asien. 

Vi startade företaget med en ambition om att själva på plats i Kina och Japan välja de teer som vi vill dricka själva, sälja och handla i Sverige utan mellanhänder. Vi reser mycket i Kina och Japan för att hitta de bästa teplantager och fina tesorter åt Er. Här är resultatet av vårt noggranna arbete. Bakom dussintals teplantager, tusentals kilometer med tåg och bussar, hundratals testade teer. Vi kan berätta en hel historia om var och en av dem. Nästan var och en av dem är förknippade med oss och med vissa människor på en viss plats. Till exempel, vårt Tie Guan Yin te från Anxi, där vi tillbringade fyra! dagar med människor nästan okända för oss. Eller Laoshan grönt te från en underbar familj i Shangdong som helt enkelt lever av deras teproduktion och sover på riktigt mellan bambukorgar, kollar efter rätt uppvärmning av deras svart Laoshan te.

Vi är ett gäng te älskande vänner som grundade TEHEM med visionen om en bättre te värld. Vår mission är att förmedla smak av de bästa kinesiska och japanska teer. Det är inte ett jobb. Det är en livsstil och en passion. Vi ska förnya, förbättra och utmana te industrins missuppfattningar om kvalitet. Vi hoppas att ni kommer älska våra utvalda tesorter lika mycket som vi gör.


Läs mer om våra resor inom Kina och Japan och hur vi selekterar våra teer


Vi söker de bästa tesorter från olika platser i Kina och Japan. Vi lägger stor vikt vid att teet är av hög kvalitet och miljövänligt producerat. Vi på TEHEM arbetar varje dag för att ni ska få de bästa kinesiska och japanska teerna till bra priser och med en hög service. 


TEHEM är inte endast te. Och är inte endast en tebutik online. Detta är humöret! Känslor! Dessa känslor är alltid positiva!