Vill du köpa eller beställa äkta kinesiskt te på nätet så har vi ett brett sortiment!


Som den specialistbutik TEHEM är erbjuder man sina kunder ett urval i världsklass. Allt te är noggrant handplockat från några av de bästa tegårdarna på marknaden. Svarta och gröna téer må sedan länge vara välrepresenterade på den svenska marknaden men här har vi valt att välja ut guldkornen, liksom även exklusivare gröna och svarta téer, liksom oolong och pu-erh. Man kan också köpa hos oss goda ekologiska teer från Japan och Kina. Köp grönt te som present.


Liu An Gua Pian Grönt Te är ett legendariskt te och en långväga favorit för kejsare och dignitärer, inklusive kejsarinnan Cixi och den politiska rådgivare Henry Kissinger. Detta gröna te är känt för sin unika form och smak. Teplantorna växer i ett mycket begränsat område och i en mycket begränsad mängd. Även i Kina är detta te sällsynt. Det finns överhuvudtaget inte att få tag på i de sydöstra och norra delarna av landet. En stor efterfrågan i kombination med begränsad produktionsmängd av Liu An Gua Pian betyder att priset är högt – men vi kan garantera att det är värt varenda krona. Det är ett lätt, väldoftande och uppfriskande te med en något feminin känsla, och har en smak som dröjer sig kvar länge i minnet. Vårt Liu An Gua Pian Grönt Te är alltid av hög kvalite och ger en klar och ljust grön infusion. Det kan bryggas uppemot 6-8 gånger på samma blad.
Detta gröna te är otroligt gott och känt över hela Kina för sin briljanta smak och doft. Tai Ping Hou Kui är annorlunda än andra kinesiska gröna teer, främst på grund av dess gigantiska blad. Teet samlas in på våren, från slutet av mars till mitten av april. Oftast plockas bara de översta bladen, som dock är väldigt stora. Bearbetningen av teet är ett komplicerat och tidskrävande arbete som består av ett antal steg. Det kräver skicklighet, erfarenhet och varsam hantering för att de stora bladen inte ska gå sönder.


Ett sätt att översätta namnet på detta te är till "färska bambublad". Zhu Ye Qing Grönt Te odlas och produceras i Sichuanprovinsen. Teet tillverkas från blad som är extremt små, elastiska och täta - och är otroligt svåra att samla in. Denna typ av te anses vara en av de finaste kinesiska  gröna kvalitetsteerna. Teet ha en tät och fyllig smak med en lätt syrlighet. Eftersmaken är len och påminner om honung och blommor. Det är ett elegant te som frammanar en högtidlig stämning och passar därför bra att drickas vid speciella tillfällen snarare än dagligen. Ett stort antal liknande teer finns att köpa i Sverige men det är mycket svårt att få tag på det ursprungliga teet. Vi köper detta gröna kinesiska te från bonden Liao som tillverkar Zhu Ye Qing-te manuellt i sin by Yuelyan som ligger i Sichuanprovinsen.
Meng Ding Gan Lu är ett väldigt speciellt grönt te. Det samlas in om våren, och enbart unga blad från toppen av teplantan används. I produktionen av Meng Ding Gan Lu används endast små skott och de minsta bladen. Teplantagerna med Gan Lu ligger på toppen av en av de vackraste bergskedjorna i Kina: Mendin. Denna bergskedja är känd för sin rena natur och sina unika teer. Bergen har ett speciellt mikroklimat – temperaturförändringar kan ske plötsligt över en dag eller en natt. Denna dynamiska miljö gör tebladen saftiga och väldoftande.


Tie Guan Yin (ibland skrivet som ”Ti Kuan Yin”) är det mest berömda svarta oolong-teet från Kina. Vi säljer rökt Tie Guan Yin-te som har rostats över glödande kol. Detta oolongte produceras i bergsbyarna i provinsen Anxi. I slutskedet av produktionen rostas detta te på trä under hög temperatur. Då byter det färg från ljust grönt till svart och får en unik och otroligt rökig smak. Doften av svart Tie Guan Yin-te kan förklaras som: kryddor, svartpeppar, eld och rök. Teet ha en tung, djup och maskulin doft. Detta rökta te ser helt annorlunda ut i jämförelse med andra kända oolong-teer. Tillverkningen av Tie Guan Yin Oolong Te är komplicerat. Endast stora blad som växer en bit ned på plantan används. Teet är delvis oxiderat genom rostning – oxideringen avbryts dock i precis rätt ögonblick. För att tillverka ljusa oolong-teer som liknar grönt te rostas det i en kort tid, men detta mörka oolongte har låtits oxidera så pass länge att det närmar sig ett svart te.
Yin Luo är ett sällsynt kinesiskt vitt te, tillverkat enbart av knoppar. Yin Luo Vitt Te är en av de finaste kinesiska teerna – det är dyrt, sällsynt, säsongsbetonat och har en fantastiskt delikat smak. Färska gröna knoppar värms försiktigt upp och vrids om så att de släpper ifrån sig sin vätska och tar formen av små sniglar. Yin Luo-te produceras i norra Fujianprovinsen, där luften i de små byarna fylls av en fantastiskt söt doft varje vår. Efter skörd vrider de kinesiska bönderna de små knopparna till formen av små silversniglar med magiska egenskaper. Vi skojar inte - oavsett hur trött du är kan några klunkar av detta te göra mirakel. Det får dig på fötterna igen, det sätter ett leende på dina läppar och det sig självförtroendet tillbaka. Yin Luo Vitt Te har en lätt arom, klar och frisk som vårens första dagar. Smaken är söt och lätt syrlig. Eftersmaken är behaglig och innehåller en känsla av honung och nötter.
Xi Hu Long Jing kallas ofta för kungen av kinesiska gröna teer. Long Jing är en av de mest populära och älskade gröna teerna i Kina, med sin behagliga, lätta och medryckande smak. För produktionen av detta te används endast unga, ömtåliga skottspetsar som ser ut som ljusgröna ”miniatyrnålar". För att samla tillräckligt många skottspetsar för att kunna producera det här teet krävs mycket tålamod och tid. De unga bladen är mycket små och extremt lätta. En tebryggning kräver omkring hundra till tvåhundra små blad.
När detta te är bryggt ger det en ljusgul infusion. Om bryggningen överdrivs i tid blir färgen på teet mörkare och det smakar lite bittert – unvik detta! Drick alltid ditt Long Jing-te när det fortfarande är ljust. Teets doft är blommig och lätt – en doft som kommer dröja sig kvar länge i minnet! Teet har en harmonisk och balanserad smak, med en lite söt eftersmak. Om du har ett nyväckt intresse för kinesiska teer kan vi intyga att Xi Hu Long Jing är en bra tesort att börja med.


Bi Luo Chun är mer än bara ett grönt te – det är ett världsberömt grönt te med en lång historia och miljontals fans över hela världen! Bi Luo Chun har en fantastisk smak bestående av tre komponenter i lika stora proportioner: lätthet, finess och charm.
Doften av detta gröna te är underbart – det är en intressant doft i vilken du kan ana både blommor, frukter, örter och åska! Denna doft kan du njuta av också innan du brygger detta te. Även i torr form, innan bryggning, luktar detta te så gott att du kommer känna för att brista ut i sång! Bi Luo Chun Grönt Te ger en ljust gul och lätt grön färg vid bryggning – samma färg som de flesta andra kinesiska teer ger. Bi Luo Chun särskiljer sig däremot med sin unika och rika smak.
Alla kinesiska Pu-erh-teer produceras i en och samma kinesiska provins, Yunnan. Här finns tusentals tefabriker som specialiserar sig på Pu-erh-te. Att riktigt förstå denna rika mångfald av en och samma tesort är svårt – men vi har valt ut det allra bästa teet efter att ha provat otaliga varianter och gjort en noggrann avvägning. Vårt utvalda kinesiska Pu-erh-te är tillverkat 2012, och pressat till en te-bar. Från denna te-bar bryter du enkelt av en bit och brygger sedan direkt. Precis som med vanligt te kan denna te-bar hålla sig fräsch i flera år om den bevaras på en torr plats. Det är dessutom en perfekt gåva om du vill överraska din bästa vän!
På grund av den tidigare komplicerade bryggningsprocessen nådde Pu-erh-teet ingen större framgång utanför Kina. Så är dock inte längre fallet! Med denna Mini Pu-erh Te Bar som kommer i formen av en chokladkaka kan du enkelt bryta av en bit som ger den rätta mängden för att kunna dricka minst tre tekannor.
Detta te har sitt ursprung i Sungdynastin (år 960-1280) då man blandade jasminblommor med teblad för att smaksätta sitt te. Idag rullar man tebladen till små kulor och täcker sedan dessa med nyplockade jasminblommor. Teet drar åt sig smak och doft från blommorna innan man plockar bort dem, och resultatet blir ett berusande aromatiskt te med en ljuvlig smak.
Såhär går det till när jasminte tillverkas: inte långt bort från teplantagen finns jasminträdgårdar. Blomdoften är som mest slående på våren då jasminen börjar blomma. Samtidigt som blomningen pågår en insamling av te från plantagen. Jasminblommor avlägsnas från träden och skickas till tefabriken i speciella flätade lådor. Där behandlas blommorna traditionsenligt och blandas med teblad, och efter ett par veckor har aromen från jasminblommorna överförts till teet. Därefter plockas jasminblommorna bort från tebladen. Vanligtvis utförs hela processen för hand med minimal användning av verktyg och maskiner. Teblad absorberar lätt doften och smaken av jasmin och bevarar sedan dessa aromer för en lång tid.
Jasminte är ett lätt men intressant te med en mild smak, utan bitterhet vare sig när du dricker det eller i eftersmak. De flesta kinesiska flickor och kvinnor brukar dricka jasminte dagligen. Många kvinnor älskar att dricka jasminte för att det upplevs som upplyftande.


Blommande te är en specialitet i tevärlden, och en helt unik dryckupplevelse. Detta te är gjort av bladen från toppen av plantan av gröna, vita eller gula teer, med tillägg av väldoftande blommor. Teblad binds försiktigt upp tillsammans med blomblad och försluts till en boll. När man brygger teet i hett vatten vecklar den lilla bollen ut sig till en vacker blomma. 
Blommande te är lite av ett mysterium eftersom det alltid innebär en överraskning. Det är omöjligt att veta exakt vilken blomma som kommer uppenbara sig i tekannan. Teblommor görs nämnligen i tiotals olika kombinationer och innan de säljs blandas dem för att undvika upprepningar och garantera variation. Alla kinesiska blommande teer är gjorda för hand. Kina anses vara världsledande när det gäller effektiva produktionsprocesser men att automatisera produktionen av detta te är helt omöjligt – all tillverkning sker manuellt!


Anji Bai Cha Grönt Te eller Anji White Tea (på engelska) har fått sitt namn på grund av dess obearbetade teblad som ger ett te nästan helt vitt till färgen, men det är faktiskt ett grönt te. Plocksäsongen är mycket kort, bara cirka 30 dagar i början av vårsäsongen. När temperaturen ökar blir bladen grönare. En erfaren plockare kan samla ihop upp till fyra kilo teblad per dag. Efter att ha behandlats sjunker mängden till ungefär 500 gram te. Anji Bai Cha har alltid varit ett dyrt te och är ganska ovanligt.
Enligt forskning har dessa teblad en låg klorofyllhalt och polyfenolinnehåll men är mycket rik på aminosyror, vilket är nästan dubbelt så högt jämfört med andra gröna teer. Aminosyror hjälper till att sänka kortisolhalten och minskar stress. Detta te har en underbart doft, men smaken är mycket enkel och mild. Teet kan upplevas som nästan viktlöst. Teets arom påminner om sommarängar, klippt gräs, vilda blommor och citron. Bryggningstiden för Anji Bai Cha är relativt kort, bara omkring 40-50 sekunder. Detta te blir aldrig bittert efter bryggning.


Mjölk Oolong — detta är utan tvekan en av de mest populära kinesiska teerna i Sverige! Vad är hemligheten bakom denna popularitet? Kanske beror det på att teet har en lätt smak och en elegant eftersmak. Nästan alla gillar Mjölk Oolong efter att ha provat det – och vi har noterat att många tjejer väljer att dricka detta te dagligen.
Teet har en lätt smak av mjölk och söt karamell. Vissa tror att detta te har framställts med hjälp av mjölk – vilket inte stämmer! Mjölk- och karamellsmaken uppnås istället genom den speciella produktionsprocessen. 
Lilja är en av våra favoriter när det gäller blommande teer. Lilja är en mycket vacker blomma som skänker värme, avkoppling och har en lugnande inverkan. Liljor i Kina anses också vara det bästa läkemedlet mot sömnlöshet. Blommande Te Lilja kan också drickas för att förebygga förkylningar. Om man inte kan sova eller har en förkylning är detta te perfekt och ger snabb lindring.
Doften av en Blommande Te Lilja är lätt, behaglig och mild. Det är en doft man inte glömmer i första taget – den är lätt men uppfriskande har en charm och ungdomlighet. Om du provar det är vi säkra på att du kommer att gilla det! Blommande Te Lilja är också perfekt för att blanda med svarta teer för en extra blommig smak. Att brygga Blommande Te Lilja med svarta kinesiska teer eller med Pu-erh är en klassiker. Det är också vanligt att dricka Blommande Te Lilja med honung.
Red Hai Jin Svart-Guld Te har en fräsch och fyllig smak med en läcker chokladarom och en rik, maltig smak. Detta svarta te gör sig utmärkt på egen hand, men gör sig också bra tillsammans med mjölk för en intressant smak och komplexitet. Detta svarta kinesiska te har lätt en förhäxande effekt – mysticismen ihopkopplat med detta te börjar redan då du först öppnar förpackningen. Red Hai Jin är en av de vackraste kinesiska teerna. Alla tebladen är släta, identiska, krispiga och glänsande.
Doften av detta te i torr form är otroligt lätt och harmonisk. Smaken av teet får lätt hjärtat att slå lite fortare – här finns inslag av först tallskog och rök som övergår i gröna äpplen med katrinplommon, honung och nötter och sedan högsommarvärme med solen på sin höjdpunkt och slutligen kvällen med sina gnistande stjärnor.
Det är mycket svårt att hitta detta te utanför den inhemska marknaden. Red Hai Jin Svart-Guld Te bryggs i hett vatten (85-90 grader).
Red Dragon är ett ovanligt svart te som handrullats ihop till små miniatyrbollar som liknar ”pärlor". Det tillverkas i den södra delen av Yunnanprovinsen i Kina. Red Dragon pärlte innehåller dynamiska, intressanta smaker som påminne om en krispig höstdag, samlad i en liten pärla. Smaken är maltig och utmanande, men erbjuder också komplexa smakkombinationer av fallna löv, kakao och kryddade stuvade äpplen. Dessa unika smaker får också detta te att stå ut i jämförelse med andra kinesiska svarta teer. En härlig doft av blommor och en aningen söt avslutning bidrar till en unik eftersmak på en redan unik smakupplevelse.
Detta te är lätt att dricka, och väldigt lätt att brygga då du inte behöver använda en sil. Det är ett te som inte lätt glöms bort på tehyllan – om vi inte hade tillgång till så många olika teer skulle vi definitivt dricka Red Dragon Svart Pärl Te dagligen, så det lockar med sin unika smak och komplexitet.
Jin Jun Mei är ett lätt te med en tät, rik och minnesvärd smak. I Kina anses Jin Jun Mei vara ett mycket lyxigt te som enbart dricks vid speciella tillfällen – och vi bestämde oss nyligen för att inkludera det bland våra produkter. Anledningen till att vi tvekade är rent av praktisk – priset på detta te är ofta högt. Nyligen hittade vi dock en kinesisk bonde som specialiserar sig på Jin Jun Mei Svart Te och som gav oss en bra deal. Efter att ha provsmakat hans fantastiska te kunde vi inte få nog och bestämde oss för att det var vår uppgift att ge fler en möjlighet att uppleva detta underbara te.
Smaken är maltig och söt åt honungshållet, med en subtil, fruktig doft av apelsin. Smakupplevelsen påminner om väldoftande nylagat bröd med ett klick smältande, sött honungssmör på toppen, och i kombination med den fruktiga apelsindoften är detta te en lyx alla borde pröva att unna sig.
Feng Huang Dan Chun Oolong Te ger ut en unik kombination av olika dofter: söta äpplen, kanel, kåda, katrinplommon, nötter, trä, rök och krut. Det är ett starkt oolongte som lämnar en söt och syrlig eftersmak som varar länge både i smak och i minnet. Har man en gång smakat detta te glömmer man det inte. Det beskrivs ofta som en av de mest emotionella kinesiska teerna, då det lämnar en stark påverkan på den som dricker det.
För att sälja detta te samarbetar vi med en liten fabrik som ligger i mitten av bergsmassivet Feng Huang som ligger på en höjd av cirka 800 meter över havet. Den största delen av produktionen görs manuellt, och denna tefabrik ses som mästaren av denna typ av oolongte, vars noggranna och vördnadsfulla tillverkning ger det allra bästa resultatet.
Detta fina svarta kinesiska te är det mest populära teet i södra Kina. Det är producerat i Yunnanprovinsen — vilket är samma provins där det legendariska Pu-erh-teet tillverkas. Dian Hong Yunnan har en fantastisk smak och doft vilket har gjort det känt över hela världen.
Doften av vårt Dian Hong-te är unik – den både påminner och skiljer sig från andra kinesiska svarta och röda teer. Smaken är lätt men samtidigt rik på unika smaker vilket gör den väldigt minnesvärd. Många tycker att smaken påminner om vind och åska! Teet har en intressant avslutning som ge en subtil sötma på läpparna och en behaglig syrlighet. När det är kallt utomhus är detta teet perfekt – i Kina sammankopplar många kallt väder med Dian Hong Yunnan-te då det skänker värme och ro.
Tie Guan Yin (ibland stavad ”Ti Kuan Yin”) är det mest berömda svarta oolongteet från Kina – så känt att det ofta kallas för en kinesisk legend. Vi skulle kunna prata om vårt ljusa Tie Guan Yin-te i timmar, och vi skulle till och med kunna sjunga hyllningssånger åt det, så mycket tycker vi om det! Det är en av våra absoluta favoritsorter av kinesiskt oolongte. Vårt Tie Guan Yin är ett naturligt te utan några som helst kemiska tillsatser eller aromer. Vi köper allt vårt Tie Guan Yin-te direkt från bönderna som säljer det från teplantagen.
Tie Guan Yin-te har en underbar smak som är svårbeskriven, men vi kan garantera att du aldrig kommer att glömma smaken efter att du väl har provat det. Teet är ljust och lätt, men ger ofta den som dricker det starka känslor. Det ger ut en behaglig doft av olika blommor. Var försiktig – Tie Guan Yin Oolong Te ska inte bryggas i mer än 30-60 sekunder. Detta är tillräckligt för att tebladen ska ge drycken sin smak och doft. Om du brygger teet längre än så kan smaken lätt bli bitter.
Bai Mu Dan är antagligen det allra vanligaste av vita kinesiska teer. Vårt Bai Mu Dan-te, liksom många andra kinesiska teer, odlas i Fujianprovinsen. Att teet är vitt betyder att det inte har utsätts för några mekaniska behandlingar eller värmebehandlingar under tillverkningsprocessen. Detta innebär att teet bibehåller alla naturliga och nyttiga mineraler och vitaminer när det torkas. Vårt Bai Mu Dan-te består av två små teblad och en knopp. 
Den största fördelen med Bai Mu Dan-te ligger i den intressanta smakkombination som uppstår när bladen och knopparna får samverka i bryggningsprocessen. De smälter samman till ett — vilket ofta anses vara mystiken bakom detta sagolika te. Vårt Bai Mu Dan Vitt Te utger en underbar och angenäm arom. Doften, som inte glöms i första taget, är något söt, fruktig, delikat, subtil och lätt. Först kommer du ana björksav och skott, sedan sötma av karamell och en delikat syrlighet och slutligen vårens friska droppar av smältande ren snö. Bai Mu Dan ger ett klart, nästan färglöst te med en magisk smak och lång, behaglig eftersmak. Börja drick detta te i små mängder och du kommer snart ha upptäckt en ny favorit!


Da Hong Pao Oolong Te är ett av Kinas mest populära och älskade teer. Det finns att hitta nästan överallt i alla delar av Kina. Da Hong Pao-te har en rik historia och är omnämnd i flera hundra kinesiska legender och myter. Det har har också skivits dussintals böcker om just detta te och det har gjorts flera dokumentärer och filmer om Da Hong Pao Oolong. Detta te skulle till och med kunna kallas för lite av en religion i Kina. Dock är det ovanligt att kunna hitta äkta Da Hong Pao-te i Sverige, däremot finns det ett stort antal förfalskningar som man bör undvika.
Smakupplevelsen är unik: rik, rund och otroligt mjuk. Da Hong Pao är ett te som får dig att stanna upp och tänka. Teet har ett unik smak som får det att kännas som att det löses upp i munnen. Blunda, håll koppen mot dina läppar, och andas försiktigt in den magiska doften av Da Hong Pao-te och du kommer att se framför dig kloster och buddhistmunkar i röda dräkter, för det är dessa traditioner som vilar i teets unika egenskaper.


Detta Shan Yunnan Pu-er-te har samlats in och behandlats under hösten 2006 i Yunnanprovinsen i Kina. Efter att ha lagrats i sex år hamnade detta delikata kinesiska te hos oss. Vi hade letat länge efter en bra leverantör och får nu in leveranser i små mängder. Detta är ett fantastiskt gott te. Om du tittar noggrant på tebladen och studerar dess färg kommer du se att de inte är klargöna. Efter några års lagring börjar nämnligen de gröna bladen att mörkna. Och med varje nytt år i lagringsprocessen blir tebladen lite mörkare till färgen. Vanligtvis lagras detta te i bambukorgar förpackade med 6,5 kilo te per korg.
Doften av detta te är underbart – du kommer kunna ana rök, eld, ljusa söta plommon, päron, nyslaget hö, råvirke och mossa. Doften är mjuk, sammetslen och hemtrevlig och du kommer sakna den länge efter att du druckit upp ditt te. Vid bryggning ger Tehem Shan Yunnan Pu-erh Te en tydlig men transparent gul färg utan något damm. Doften av teet intensifieras efter ett tag. När du brygger detta kinesiska te för vänner kommer du att höra samma sak om och om igen: ”Oj, vad det doftar gott!"
Vårt Shan Yunnan Pu-ehr Te är väldigt lätt att brygga och dricka. Det är inte speciellt syrligt och det finns praktiskt taget ingen bitterhet. Smaken är mild och ädel. Detta är en av de allra bästa och mest intressanta Yunnan Pu-ehr-teerna.
Lavendel är en mycket populär ört i Kina. Det är en av de viktigaste örterna i traditionell kinesisk medicin, och i Kina kan lavendelbaserade läkemedel hittas i alla apotek. Lavendel har flera egenskaper med positiv inverkan på hälsan. Lavendel har den allra rikaste doften av alla kinesiska blommande teer. Doften är kraftfull, rik och... lila! Hur kan en doft vara lila? Det vet vi inte säkert – men prova dofta detta te och vi kan garantera att du kommer hålla med! 
För att brygga detta sagolika te behövs bara 2-4 gram. Lägg teblomman i en kanna och fyll på med vatten av temperaturen 95 grader och vänta sedan i 3 minuter och se den vackra blomman slå ut. Häll sedan upp teet i ett glas och njut. Blommande Te Lavendel har en nästan helt klar infusion med en ljuslila nyans. Detta betyder dock inte att doften är svag – tvärtom! Vi lovar att doften av lavendel kommer att nå ändå in till dina grannar.


För att förstå Bao Hao-teets historia behöver vi förflytta oss norr om Fujianprovinsen till staden Fuding. Och från den staden behöver vi ta oss upp i bergen till en by som kallas Baile Cun. Det är denna by som anses vara födelseplatsen för vitt kinesiskt te. Eftersom vi alltid prioriterar orginalitet, autenticitet och tradition sökte vi självklart upp huvudkällan till detta fantastiska te för att undersöka dess hemlighet.
Bai Hao Yin Zhen anses vara det mest eleganta men också det mest skonsamma vita teet i Kina. Historiskt sett har det varit ett te reserverat för den kinesiska eliten och vem som helst hade inte tillgång till att köpa det. Vid produktionen av Bai Hao Yin Zhen Vitt Te används endast de översta knopparna, men aldrig några blad. Knopparna är täckta av tusentals små mjuka strån. Detta te ser ut som det gör på grund av att det består av endast knoppar. Detta betyder också att det är extremt tidskrävande att framställa. Många bönder och tillverkare av detta te jämför framställningsprocessen med konstflygning. Bai Hao Yin Zhen-te sägs representera det sista steget. Det är därför en inte ska börja med detta te, utan det ska drickas när något avslutas, till exempel efter en lång arbetsdag eller en krävande uppgift.
Många försöker odla och framställa Bai Hao-te i andra provinser. Men lokalbefolkningen i Baile Cun vidhåller att autentiskt Bai Hao-te endast kan tillverkas i Fudinglänet. Allt annat är en kopia och ger oftast inte rätt färg och har ingen riktig smak i jämförelse med autentiskt Bai Hao Yin Zhen Vitt Te. Vi har druckit Bai Hao-te från flera olika områden, och vi är helt överens med de lokala bönderna: Bai Hao Yin Zhen Vitt Te från Fujanprovinsen är det bästa i Kina.

Detta lyxiga jasminte är ett riktigt mästerverk. Det tillverkas genom att rosta gröna teblad tillsammans med jasminblommor som plockats högt uppe i de kinesiska bergen. Brygg vårt underbara kinesiska jasminte för att, utöver den fantastiska smakupplevelsen, kunna sprida den den härliga och friska doften av jasminblommor i ditt vardagsrum.
Utan tvekan är detta ett av de mest berömda doftande teerna i Kina och levereras till oss direkt från Fujianprovinsen. Jasmine Premium är ett grönt te av hög kvalitet, som tillverkas av de alla finaste gröna tebladen och jasminblommor från de höga bergen. Resultatet blir en subtil söt smak och en förföriskt blommig doft. Vårt Jasmine Premium-te har en rik, gräddig, slät och uppfriskande smak med en delikat doft av jasminblommor. Det är ett te som fungerar rogivande men som också ger nya krafter till fortsatt arbete.
Golden Ring Early Spring Grönt Te (ibland skrivet som ”Nu Er Huan Cha” på kinesiska) är ett av de bästa kinesiska gröna teerna på marknaden. Tebladen har rullats till den karakteristiska formen som påminner om ringar. Smaken är len och delikat – frisk och ren på samma gång med en aningen sötma. Teet passar bra för att släcka törsten och kan serveras som ett komplement till nästan vilken maträtt som helst utan att dominera smaken. Som många andra formade teer smakar det utmärkt under flera bryggningar, och vi tycker att det passar allra bäst efter den andra bryggningen, när det har vecklat ut sig ordentligt. Tillverkningen av Golden Ring Grönt Te börjar tidigt i april när kvaliten är på topp. Ibland kallas Golden Ring-te för ett ”bröllopste” eftersom det är en populär bröllopsgåva att ge till nygifta par i Kina. Det tar sju dagar att producera cirka 1,5 kilo av detta te. Produktionen sker alltid manuellt. Bara de finaste bladen plockas från de stora teplantorna i Simao i Yunnanprovinsen. Varje te-ring är individuellt och noggrant handrullad. Det kräver tålamod och skicklighet för att kunna bearbeta teet på bästa sätt. Utan tvekan kan detta gröna te kallas för både ekologiskt och lyxigt.

28. Organic Ban Pen Sheng Tai Cha
Teet är av typen svart Pu-erh, av Yunnan bredlövade kultivar, pressat till en kaka på 357 gram. Organic Ban Pen Sheng Tai Cha är ekologiskt odlat och gjort på stora blad. Detta Pu-erh te är färdigt att dricka, men går även att lagra under en lång tid.

29. Jasmine silver needles - vitt jasminte
En stor del av jasmin te har vi druckit i Kina var med kemiska smakämnen och olika oljor. Men vårt vitt te är helt doftande med färska jasminblommor som plockats högt uppe i de kinesiska bergen i Guanxi provinsen i södra Kina, där tillsammans med sockerrör och majs de utgör de viktigaste exportvaror i regionen. Mer än 3 kg av färska jasminblommor behövs för att få 1 kilo av ett väldigt känd vitt kinesiskt te - Jasmine Silver Needles. Detta te torkas tillsammans med jasminblommor upp till 5 gånger, vilket ger teet den starka doften och den goda jasminsmaken. Blommorna plockas sedan bort. 

30. Ginseng Royal Oolong te 
Ginseng oolong te är ett klassiskt kinesiskt hälsote. Fuijan-provinsen är verkligen ett paradis när det gäller te. Vi är stolta över att kunna introducera ännu en pärla – Ginseng Royal Oolong-te. Oolong är antagligen den mest fascinerande tesorten. Den är känd över hela världen, särskilt som ”gröna blad med röda fållar” eftersom kanterna på de gröna bladen blir lätt röda i färgen efter infusionen. Det är inte svårt att hålla isär detta te från andra Oolong-teer – det är mycket speciellt i jämförelse. Detta Ginseng Oolong är en mix av teblad, ginseng-rot och olika medicinska kinesiska örter. Väldigt små bitar av ginseng-rot har används i tillverkningen av teet, liksom blad från olika ört.

31. Äkta matcha te från Japan
Matcha är ett premium grönt te-pulver från Japan som används för att dricka te. Medan andra gröna teer odlas över hela världen, är matcha unikt för Japan. Det är hjärtat i det japanska sättet för te och har firats i den traditionella japanska teceremonin i hundratals år. Matcha är känt för sina många hälsofördelar. Det är rikt på näringsämnen, antioxidanter , fibrer och klorofyll. En kopp vårt matcha har så många antioxidanter som 11 koppar av bryggt japanskt grönt te

32. Äkta Sencha te från Japan
För att kunna överträffa alla våra kunders förväntningar har vi börjat att importera organiskt Sencha Uji japanskt grönt te. Det äkta Sencha Uji är medelgrovt Sencha utav högsta kvalité. Senchan har en väl balanserad harmoni av fyllig mild men lite bitter smak och en uppfriskande doft, precis som traditionellt Kyoto typ av Sencha. Köp japanskt ekologiskt grönt te.

33. Äkta ekologiskt Sencha Karigane te från Japan
Äkta Senchfrån Japan skördas tre eller fyra gånger per år. Men med varje skörd, blir te sämre i kvalitén, den sämsta kvaliteten har japanskt te av höstskörden. Det är därför First Flush av Sencha eller den kallas Ichiban Cha är en utav de bästa. Det här sencha teet tillverkas endast av Ichiban Cha i våren. Den färdiga brygden har en mild färg av supreme japanskt te, och har den distinkta smaken av färskt te. Sencha grönt te innehåller mer utav de nyttiga näringsämnet catechin än andra gröna teer, eftersom det odlas i direkt solljus. Det är därifrån den gul-grön färgen kommer ifrån. Sencha har en mild smak och en underbar doft. Vår Sencha Karigane är otroligt prisvärd. Den är gjord av Karigane (stjälkar och vener) av den högsta kvalitén Sencha Superior (First Flush, Ichiban Cha).

34. Äkta Genmaicha från Japan
Vår organic Genmaicha te är en fyllig teblandning av rostat brunt ris och Sencha av högsta kvalitet (Ichiban Cha — te från den första skörden på året) som ärett bra grönt te från Japan. Sencha har funnits i århundraden och har varit älskat sen dess av alla te älskare. På grund av riset, har teet en rik och rejäl smak av rostade korn eller kaffe men även färskheten av Sencha. Blandningen är mycket väl balanserad och smaksatt. I många fall är Genmaicha tillverkad av en blandning av ris och Ichiban Cha (te från den första skörden på året), Nibancha (te från den andra skörden på året) eller Sanbancha (te från den tredje skörden på året). Köp rent apanskt grönt te.