Premium Lancang lila-grönt te

Beställ denna produkt och samla upp 12 poäng . Lös in 12 poäng och få en rabattkupong med 6 kr .


125 kr

SLUT I LAGER

 • 50 gram

Smakprofil

Detta lila-grönt te Juan odlas i Lancang County i det bergiga området Jingmai. Vårens första teblad används och bearbetas till ett grönt te. Detta är första gången någonsin som vi erbjuder lila grönt te från Kina.

Smaken är unik. Teet har en grålila färg och de bryggda bladen av denna sort är fortfarande mörka även efter flera bryggomgångar. Det har en umami-smak, med sötma och lite bitter eftersmak. 

1985 upptäckte teknisk personal från Yunnans teforskningsinstitut ett te-träd med lila knoppar, löv och stjälk bland träden på institutens plantage på över 600 000 träd. De bearbetade dess färska löv för att producera ett mörkt grönt rostat te. Det torkade teet hade en lila färg och bibehöll denna färg i det bryggda teet. Den hade också en ren doft och en stark och intensiv smak. På grund av teets lila knoppar, löv och stjälkar och det faktum att det behöll denna lila färg efter bearbetningen namngav de teet " Lila Skönhet ". Genom forskning och vidare odling har denna variant givit upphov till nuvarande Juan Lancang te-träd.

Juan Lancang te-träd anses vara en liten buske, storbladig med mellanstora knoppar. Te-träden har ett halvtransparant utseende med höga grenar och måttlig grendensitet. Bladen växer snett uppåtgående. Vårknopparna börjar komma i slutet av februari och full tillväxt av tebladen sker mellan slutet av mars och början av april. Knopparnas tillväxt är kraftig med måttlig densitet. Knopparna har en lila färg och är relativt plumpa, fjuniga och ömtåliga.

Detta te är väl lämpat för plantering i områden för storabladiga te-träd på grund av sin höga kapacitet för reproduktion genom separata vegetativa delar och motstånd mot kyla, torka och sjukdom. Den kan odlas på samma sätt som andra Yunnan storbladiga te-träd. Teproduktionsvolymen är måttlig. Juan Lancang te har en förhöjd arom, mjuk och lätt munkänsla, men med en märkbar bitterhet. 1991 visade experiment från Yunnan Institute of Materials Medicine att Juan Lancang kan sänka blodtrycket, vilket starkt bidrog till teets rykte. Många plantager började med krukodling av Juan Lancang te-träd.

De traditionella Purple Bud beror på en avvikelse från den ursprungliga knoppen på storbladiga berså-träd på grund av säsongs- och odlingsförhållanden. Endast några träd i en te-skog producerar lila knoppar, och till och med gamla träd producerar begränsat lila knoppar. Juan Lancang, å andra sidan, är ett plantage-träd som odlas med hög avkastning och tät plantering. Tevarianten är i förväg utvald och träden får extra ljus och rätt temperatur för att främja att träden i hela plantagen ska utveckla en lila färg på knoppar, blad och stjälkar. Traditionella Purple Bud-blad är tjocka och mörkgröna. De framträdande ådrorna i bladen liknar de som finns på de vilda te-träden. Traditionellt lila grönt te brygger ett gyllengult te med en stark munkänsla och full smak, medan Juan Lancang ger en tunn tebryggd, brungrön färg och är relativt bitter. Dessa lila tesorter innehåller högre te-katechin nivåer än andra tesorter. Följaktligen är det rostade teet lite bittert och kärvt, och det bryggda teet är en brungrönt eller indigoblå färg, den soltorkade versionen har en del karaktär av grönt Pu-erh te och har en balanserad smak. Detta te är också lämpligt för åldrande!

OBS! I sortimentet finns också ett lila-svart te Ye-Sheng för att jämföra smakprofiler.
Smakprofil blommande te

Mer information
Vattentemperatur80
Tid2-3 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållGrönt te
Dosering5 gram (ca 2 tsk) / 200 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring18 månader
Recensioner
Kvalitet 
2018-05-02

Ett fantastiskt te!

Vackra blad som avger mycket smak även efter tre eller fler bryggningar.

  LÄGG TILL EGEN RECENSION !

  LÄGG TILL EGEN RECENSION

  Premium Lancang lila-grönt te

  Premium Lancang lila-grönt te

  EXKLUSIVT  SKICKAS SAMMA DAG

  LÄGG TILL EGEN RECENSION

  Missa inte att några av dessa produkter