Lancang lila-grönt te

Beställ denna produkt och samla upp 13 poäng . Lös in 13 poäng och få vid nästa order en rabattkupong med 7 kr .


135 kr

FRI FRAKT OCH SMAKPROV VID KÖP ÖVER 495 KR.

 • 50 gram

Smakprofil

Detta lila-grönt te odlas i Lancang County i det bergiga området Jingmai. Vårens första teblad används och bearbetas till ett grönt te. Detta är första gången någonsin som vi erbjuder lila grönt te från Kina. Smaken är unik. Teet har en grålila färg och de bryggda bladen av denna sort är fortfarande mörka även efter flera bryggomgångar. Det har en umami-smak, med sötma och lite bitter eftersmak.

1985 upptäckte teknisk personal från Yunnans teforskningsinstitut ett te-träd med lila knoppar, löv och stjälk bland träden på institutens plantage på över 600 000 träd. De bearbetade dess färska löv för att producera ett mörkt grönt rostat te. Det torkade teet hade en lila färg och bibehöll denna färg i det bryggda teet. Den hade också en ren doft och en stark och intensiv smak. På grund av teets lila knoppar, löv och stjälkar och det faktum att det behöll denna lila färg efter bearbetningen namngav de teet " Lila Skönhet ". Genom forskning och vidare odling har denna variant givit upphov till nuvarande Lancang te-träd.

Juan Lancang te-träd anses vara en liten vild buske, storbladig med mellanstora knoppar. Te-träden har ett halvtransparant utseende med höga grenar och måttlig grendensitet. Bladen växer snett uppåtgående. Lancang te har en förhöjd arom, mjuk och lätt munkänsla.

Traditionellt lila grönt te brygger ett gyllengult te med en stark munkänsla och full smak, medan Lancang ger en tunn tebryggd, brungrön färg. Dessa lila tesorter innehåller högre te-katechin nivåer än andra tesorter. Den soltorkade versionen från vilda buskar har en del karaktär av fint ungt grönt pu-erh te och har en balanserad smak.

Smakprofil blommande te

Mer information
Vattentemperatur80
Tid2-3 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållGrönt te
Dosering5 gram (ca 2 tsk) / 200 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring18 månader
Recensioner
Kvalitet 
2018-05-02

Ett fantastiskt te!

Vackra blad som avger mycket smak även efter tre eller fler bryggningar.

  LÄGG TILL EGEN RECENSION !

  LÄGG TILL EGEN RECENSION

  Lancang lila-grönt te

  Lancang lila-grönt te

  SKÖRD 2019 SKICKAS SAMMA DAG

  LÄGG TILL EGEN RECENSION

  Missa inte att några av dessa produkter