Silver Skott First Flush Grönt Te

Beställ denna produkt och samla upp 14 poäng . Lös in 14 poäng och få en rabattkupong med 7 kr .


149 kr

SLUT I LAGER

  • 50 gram

Smakprofil

Silver Skott First Flush grönt te är ett relativt nytt te som odlas i det berömda gröna teunderlandet i Zhejiang-provinsen (hem till vårt Imperial Long Jing grönt te). Te-plantagen ligger faktiskt vid källan till floden Qianjiang - ett vackert läge nära gränserna till Jiangxi och Anhui (både högt ansedda teproducerande provinser). Området är känd för sin rena natur och unika teer, dynamiska miljö gör tebladen saftiga och väldoftande. Teet infördes förmodligen i området på 1960-talet. Trots över 50 års produktion är det relativt okänt och det är en väldigt konstig, eftersom det är ett så gott grönt te.

Teet samlas in endast en gång per år och i produktionen används endast små skott med de minsta bladen. Detta te är den verkliga smaken av söt vår i Kina enligt vår åsikt. Det är bracing, ljus och vibrerande smak som vi verkligen tycker om. Vänligen håll vattentemperaturen låg (ca 70 ° C) för att behålla den söta, sappiga och färska vårdomen.

Här finns det en mild, subtil doft av plommon, körsbär och aprikoser. Det doftar också lätt av ren natur och skog. Med en lätt eftersmak av honung dröjer sig en uns av sötma kvar på läpparna länge efter att ni har druckit Silver Skott te. Smaken av teet ger en unik känsla av sötma, sedan bitterhet och sedan sötma igen. 

OBS! Te kan bryggas uppemot 5 gånger på samma blad. Detta te har odlats naturligt och bearbetats i traditionell metod. Värt att smaka!
Smakprofil tebutik online


Mer information
Vattentemperatur80
Tid1-2 minuter
Förvaring Ska förvaras i kylskåpet i lufttäta påsar.
InnehållGrönt te
Dosering5 gram (ca 2 tsk) / 200 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring1 år
Recensioner

LÄGG TILL EGEN RECENSION

Silver Skott First Flush Grönt Te

Silver Skott First Flush Grönt Te

SKÖRD 2019 SKICKAS SAMMA DAG

LÄGG TILL EGEN RECENSION

Missa inte att några av dessa produkter