Mao Feng Grönt Te

Beställ denna produkt och samla upp 10 poäng . Lös in 10 poäng och få en rabattkupong med 5 kr .


105 kr

FRI FRAKT OCH SMAKPROV VID KÖP ÖVER 495 KR.

DEN SISTA VARAN I LAGER.

  • 50 gram

Smakprofil

Fint grönt te av högsta kvalité som odlas på ett traditionellt sätt i liten mängd hos en mindre teodlare i Simao, i hjärtat av Yunnan-provinsen. Ett speciellt sortiment plucks i de allra allra första stadierna av tillväxten. Problemet med Mao Feng är att det är ett väldigt "noga" te. Allt från terroirerna till plockningen, samt bearbetningen måste vara perfekt, annars kan Mao Feng falla mycket snabbt från sina "smak höjder" och bli ett dyrt te utan mycket karaktär. De flesta teer är mycket mer förlåtande än Mao Feng och det gör att vi hittar det perfekta batchet ett sådant uppdrag för oss på Tehem.

Teet är jämnt i storlek och är noggrant handplockad och bearbetad. Det oxideras mycket lätt och bryter upp ett ljust smaragd te i koppen. Aromen har en grön kastanj och nöter. Det är ett pulserande och rika te samtidigt som du behåller en ljus och lätt upplevelse. Stora håriga silverknoppar och bladen är så känsliga och fina från perfekt skjutning och handrullning i små satser. 

Smaken är nog söt och pungent aktiv i munnen. Mycket öm och tippy med livlig umami och sött som lugnar och stimulera.! Det är härligt grönt te med toner av det gamla Kina!
Smakprofil kinesiskt grönt te

Mer information
Vattentemperatur80
Tid1-2 minuter
Förvaring Ska förvaras i kylskåpet i lufttäta påsar.
InnehållGrönt te
Dosering5 gram (ca 2 tsk) / 200 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring1 år
Recensioner

LÄGG TILL EGEN RECENSION

Mao Feng Grönt Te

Mao Feng Grönt Te

SKÖRD 2019 SKICKAS SAMMA DAG

LÄGG TILL EGEN RECENSION

Missa inte att några av dessa produkter