An Ji Bai Cha Supreme Grönt Te

205 kr

SLUTSÅLT

 • 50 gram

Smakprofil

Vårt An Ji Bai Cha supreme grönt te eller Anji White Tea  har fått sitt namn på grund av dess obearbetade teblad som ger ett te nästan helt vitt till färgen, men det är faktiskt ett grönt te. Detta är ett autentiskt och delikat grönt te från Zhejiang provinsen. Plocksäsongen är mycket kort, bara cirka 30 dagar i början av vårsäsongen. När temperaturen ökar blir bladen grönare. En erfaren plockare kan samla ihop upp till fyra kilo teblad per dag. Efter att ha behandlats sjunker mängden till ungefär 500 gram te. Anji Bai Cha har alltid varit ett dyrt te och är mycket ovanligt. När man hör det kinesiska namnet An Ji Bai Cha kan man tro att det tillhör kategorin vita teer, men så är det alltså inte. Anji baicha är ett ovanligt och exklusivt grönt te med anor som sträcker sig hundratals år tillbaka i tiden. Det har ljusgröna – nästan vita – blad och kommer från häradet Anji.

Enligt forskning har dessa teblad en låg klorofyllhalt och polyfenolinnehåll men är mycket rik på aminosyror, vilket är nästan dubbelt så högt jämfört med andra gröna teer. Aminosyror hjälper till att sänka kortisolhalten och minskar stress. Detta te har en underbart doft, men smaken är mycket enkel och mild. Teet kan upplevas som nästan viktlöst. Teets arom påminner om sommarängar, klippt gräs, vilda blommor och citron. Bryggningstiden för Anji Bai Cha är relativt kort, bara omkring 2 minuter. Detta te blir aldrig bittert efter bryggning.

Smaken är upplyftande och lugnande, med en lätt anstrykning av orkidéns sötma i sin arom. Smaken är rund och uppfriskande med inslag av citrus och nötter. Lätt, frisk och söt och teet är rikt på aminosyror vilket sägs ha en uppiggande effekt. Det är mycket viktigt att vattnets temperatur som används vid bryggningen är mellan 70-80 grader. 

OBS! Som med alla andra kinesiska gröna teer ska vattnets temperatur vara mellan 70 - 80 grader (2-3 min) för att få maximera teets smak och arom. Jättegott och ett av de sällsynta tesorter som finns på marknaden i Sverige.

AN JI BAI CHA PROVSMAKNING
tebutik online
Mer information
Vattentemperatur70
Tid2-3 minuter
Förvaring Ska förvaras i kylskåpet i lufttäta påsar.
InnehållGrönt te
Dosering7 gram (ca 1msk) / 200ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring1 år
Recensioner
Kvalitet 
2016-06-15

te ger mycket värme :)

Smörigt, men också oljigt på ett klart vegetabiliskt sätt. Sött, men främst strävt. Inte mitt gröna favoritte, men helt klart ett bra te!

  Kvalitet 
  2016-02-15

  Kanonbra!

  Det bästa te jag har druckit.

   Kvalitet 
   2015-10-13

   otrolig kvalitet.

   Som återkommande kund kan jag inte annat än häpna över den kvalitén. En riktig pärla!

    Skriv din egen recension !

    Skriv din egen recension

    An Ji Bai Cha Supreme Grönt Te

    An Ji Bai Cha Supreme Grönt Te

    AUTENTISKT SKICKAS SAMMA DAG

    Skriv din egen recension

    Missa inte att några av dessa produkter