Lu An Gua Pian grönt te

Beställ denna produkt och samla upp 14 poäng . Lös in 14 poäng och få vid nästa order en rabattkupong med 7 kr .


 • 50 gram

Smakprofil

Lu An Gua Pian grönt te är ett legendariskt te och en långväga favorit för kejsare och dignitärer, inklusive kejsarinnan Cixi och den politiska rådgivare Henry Kissinger. Detta gröna te är känt för sin unika form och smak. Teplantorna växer i ett mycket begränsat område och i en mycket begränsad mängd. Det finns överhuvudtaget inte att få tag på i de sydöstra och norra delarna av landet. En stor efterfrågan i kombination med begränsad produktionsmängd av Lu An Gua Pian betyder att priset är högt. 

Detta grönt te är handplockad och helt och hållet tillverkad per hand i Anhui-provinsen. Varje blad skiljas från knoppen för hand och sedan sorteras ytterligare efter storlek, vilket naturligtvis innebär ett omfattande arbete. Detta klassiska te är fantastisk friskt men ändå med lagom fyllighet och mycket komplexa smaker och aromer av kastanj, nötter, ångkokt spenat och frukt. Eftersmaken är lång, subtil och elegant med en mjukt rostad ton.

Det är ett lätt, väldoftande och uppfriskande te med en något feminin känsla, och har en smak som dröjer sig kvar länge i minnet. Teet ger en klar och ljust grön infusion och är mer smakrikt än de flesta andra gröna teer. Lu An Gua Pian är mjukt och uppfriskande grönt te som kan avnjutas under hela dagen, både varmt och kallt. Teet kan bryggas uppemot 4 — 5 gånger på samma blad och är ifrån ekologiskt lantbruk.


Smakprofil Kinesiskt grönt te


Mer information
Vattentemperatur80
Tid3-4 minuter
Förvaring Ska förvaras i kylskåpet i lufttäta påsar.
InnehållGrönt te
Dosering5 gram (ca 2 tsk) / 200 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring1 år
Recensioner
Kvalitet 
2018-06-08

Mycket lätt och fräsch arom

Det här smakar inte så mycket åt spenat och grönsakshållet som så pass mörkgröna teer brukar, utan är mer lätt i smaken, det är inte heller nötigt som long jing som jag alltid har trott innan jag smakat det. Det är ett mycket fint och lättdrucket te att dricka till vardags.
Det enda negativa är att det bara räcker till 1 eller 2 bryggningar innan smaken försvinner, så köp mycket för det kan lätt gå åt snabbt.

  Kvalitet 
  2018-03-12

  Mycket trevligt, bra för priset.

  4 av 5*

   Kvalitet 
   2015-10-06

   Min favorit ekologiskt grönt te.

   Detta är helt klart min favorit grönt te. Mild, men väl smaksatt. Stora, hela blad. Vackra och läckra!

    Kvalitet 
    2015-10-05

    Mycket fint och gott grönt te.

    Mycket fint och gott grönt te. Men Xi Long Jing som säljs här gillar jag mer :)

     LÄGG TILL EGEN RECENSION !

     LÄGG TILL EGEN RECENSION

     Lu An Gua Pian grönt te

     Lu An Gua Pian grönt te

     SKICKAS SAMMA DAG

     LÄGG TILL EGEN RECENSION