Premium Ye Sheng lila-svart te

125 kr

FRI FRAKT OCH SMAKPROV VID KÖP ÖVER 350 KR.

  • 50 gram
  • 100 gram

Smakprofil
Detta är ett expert-fermenterat kinesiskt svart te. Det tillverkas med hjälp av en bladvariant av vilda lila träd från Feng Qing-området i Lincang prefekturen i Kina. Denna vilda trädvariant växer vilt i de bergiga områdena i West Feng Qing Township nära Da Si byn på en höjd av 2000-2200 meter.

Tebusken Ye Sheng (samma som namnet på teet) är en ursprungsvariant som fanns redan innan den ursprunglig Camellia Sinensis Assamica-busken och är en naturligt förekommande icke-hybridiserad sort. Den är naturligt skadedjursavvisande och växer vilt i skogarna i Yunnanprovinsen på en höjd av 1600-2200 meter.

Ett väldigt semi-torkat och bearbetat te, det gröna i bladen finns fortfarande kvar och teet har en gyllengul färg, mycket olikt det Tan Jan premium svart te som vi också erbjuder. Doften av te är mycket stark, med en antydan av eukalyptus och sockerrör. Det finns även en antydan av frukt, choklad och åldrad rom på fat i smak och arom.

Det är så sofistikerat och komplext. Så fort du öppnar telådan luktar det sött och som mogna plommon med vinbär. Torkad frukt, tung sötma, som en fin söt piptobak. Det finns en antydan av frukt, choklad och en lukt av åldrad rom på fat i smak och arom. Stark, väl avrundad bryggd som står för en smak som säger att detta är en smak som en mästare kan skapa med vilda träd lila svart te. Detta är ett te som man inte vill vara utan! En utsökt upplevelse!

OBS! Detta te ska drickas utan tilltugg som den verkliga delikatess det är. Ett otroligt sällsynt te, den totala produktionen består av endast 60 kilo!
Kinesiskt grönt te
Mer information
Vattentemperatur95
Tid2-3 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållSvart te
Dosering9 gram (ca 1 1/2 msk) / 200 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring18 månader
Recensioner

Skriv din egen recension

Premium Ye Sheng lila-svart te

Premium Ye Sheng lila-svart te

EXKLUSIVT  SKICKAS SAMMA DAG

Skriv din egen recension

Missa inte att några av dessa produkter