Yabukita Sencha Supreme te

99 kr

FRI FRAKT OCH SMAKPROV VID KÖP ÖVER 400 KR.

 • 50 gram
 • 100 gram

Smakprofil
För att kunna överträffa alla våra kunders förväntningar har vi börjat att importera äkta sencha grönt te från Japan. Det äkta Sencha Uji är medelgrovt Sencha utav högsta kvalité. Senchan har en väl balanserad harmoni av fyllig mild men lite bitter smak och en uppfriskande doft, precis som traditionellt Yabukita typ av sencha te. Alla våra japanska teer, som till exempel, detta Sencha Uji, använder teblad från de första och bästa skörderena på året och tillverkas endast av Ichiban Cha. Teet odlas i Uji, Japan som är känd för att producera den bästa sencha som finns tillgänglig. Ujitawara ligger i ett område med bergsraviner och mineralrik jord.

Det här är te från den första skörden på året, Sencha som kallas Ichiban Cha. Båda två våra Sencha teer tillverkas endast av Ichiban Cha. Sencha te innehåller mer utav de nyttiga näringsämnet catechin än andra gröna teer, eftersom det odlas i direkt solljus. Det är därifrån den gul-grön färgen kommer ifrån. Sencha har en mild smak och en ljuvlig doft. Färg är mörkgrön. Om du vill ha en prisvärd sencha grönt te, prova vår redan idag! Vi vet att du kommer blir nöjd med kvalitén och den välbalanserade smaken av traditionell Sencha.

Använd inte för hett vatten (80C, 1 min), då det annars kan bli bittert. Genom den kraftiga ångningen, upp till en minut, mot annars en halv minut, blir bladen smuligare än andra teer. Därför ska det dra kortare, 45-60 sekunder första gången. Brygger man teet enligt anvisning ger teet en mycket fyllig, trevlig, välbalanserad smak. Bryggning med lägre temperaturer än 80С gör att du får mer umami, sötma, i smaken. Vid kallbryggning av Sencha behövs cirka 30 minuter i kallt vatten. Teet är från ekologiskt lantbruk.

OBS! Observera att det är stor skillnad på kvalitet mellan olika typer av sencha te. Det här är ett ekologiskt japanskt sencha av toppkvalitet. Tebladen som är små, jämna och mörkgröna. Det här teet är ifrån den första och bästa skörden på året och kallas Ichiban Cha och för en teälskare är det här ren njutning. Teet kan bryggas upp till 3 gånger på samma bladsats och drickas både varmt och kallt.LÄS MER OM JAPANSKT GRÖNT TE
 
 

Mer information
Vattentemperatur80
Tid1-2 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållGrönt te
Dosering5 gram (ca 2 tsk) / 200 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring1 år
Recensioner
Kvalitet 
2018-05-02

Mycket bra japanskt te.

Mild, lite...lite sötaktig och behaglig smak.

  Kvalitet 
  2017-03-09

  Utsökt!

  Och den underbara doften som jag gärna skulle sitta halva dagarna och insupa

   Kvalitet 
   2017-03-02

   Mycket gott te.

   Av de Sencha jag provat ligger detta i topp, klart värt sitt pris.

    Kvalitet 
    2016-06-21

    Mild och söt smak!

    Äntligen färskt sencha! Det är gott te som har fyllig doft och smak.

     Kvalitet 
     2016-06-14

     Bra te!

     Det är god te som har fyllig doft och smak av havet. Men Sencha Karigane är sötare.

      Skriv din egen recension !

      Skriv din egen recension

      Yabukita Sencha Supreme te

      Yabukita Sencha Supreme te

      SKÖRD 2018 SKICKAS SAMMA DAG

      Skriv din egen recension

      Missa inte att några av dessa produkter