Yabukita Sencha Supreme te

Beställ denna produkt och samla upp 13 poäng . Lös in 13 poäng och få vid nästa order en rabattkupong med 7 kr .


 • 50 gram

Smakprofil
Våra japanska teer finns för alla tillfällen. Som många beskriver till frukost, fika, måltidsdryck, träning, utflykter även till läsning eller alltid närvarande som självklarhet. Japanska teer är ofta kopplat till känslor, hur man mår just för den stund. Oftast rekommenderar vi våra kunder detta japanskt te som måltidsdryck, eller te som skulle perfekt matchas med efterrätter. Historien om kombination sushi & te i Japan har inte många känner till.

För att kunna överträffa alla våra kunders förväntningar har vi börjat att importera äkta sencha grönt te från Japan. Det äkta Sencha Uji är medelgrovt Sencha utav högsta kvalité. Senchan har en väl balanserad harmoni av fyllig mild men lite bitter smak och en uppfriskande doft, precis som traditionellt Yabukita typ av sencha te. Alla våra japanska teer, som till exempel, detta Sencha Uji, använder teblad från de första och bästa skörderena på året och tillverkas endast av Ichiban Cha. Teet odlas i Uji, Japan som är känd för att producera den bästa sencha som finns tillgänglig. Ujitawara ligger i ett område med bergsraviner och mineralrik jord.

Det här är te från den första skörden på året, Sencha som kallas Ichiban Cha. Båda två våra Sencha teer tillverkas endast av Ichiban Cha. Sencha te innehåller mer utav de nyttiga näringsämnet catechin än andra gröna teer, eftersom det odlas i direkt solljus. Det är därifrån den gul-grön färgen kommer ifrån. Sencha har en mild smak och en ljuvlig doft. Färg är mörkgrön. Om du vill ha en prisvärd sencha grönt te, prova vår redan idag! Vi vet att du kommer blir nöjd med kvalitén och den välbalanserade smaken av traditionell Sencha.

Tänk på att inte ha för hett vatten till detta härligt grön dryck med fin smak, runt 60 grader är lagom. Ta ca 1 msk av te / 200ml. Låt stöpa i 1-2 minuter sedan servera bara infusionen. Teet kan bryggas upp 4 gånger på samma bladsats och drickas både varmt och kallt. 

Genom den kraftiga ångningen, upp till en minut, mot annars en halv minut, blir bladen smuligare än andra teer. Därför ska det dra kortare, 90 — 120 sek första gången. Brygger man teet enligt anvisning ger teet en mycket fyllig, trevlig, välbalanserad smak. Bryggning med lägre temperaturer än 80С gör att du får mer umami, i smaken. Vid kallbryggning det behövs att stöpa teet minst 30 minuter i kallt vatten. 


OBS! Det är stor skillnad på kvalitet mellan olika typer av sencha te. Det här är ett autentiskt japanskt sencha av toppkvalitet. Tebladen som är små, jämna och mörkgröna. Det här teet är ifrån den första och bästa skörden på året och kallas Ichiban Cha och för en teälskare är det här ren njutning. 

ALLT OM JAPANSKT GRÖNT TE

VAD ÄR UMAMI I JAPANSKT TE?


Ta ca 1 msk av te / 250ml
BRYGGNING
TEMPERATUR
TID
Första
60 – 70 grader
90 s
Andra
60 – 70 grader
60 s
Tredje
70 – 80 grader
30 s
Fjärde
70 – 80 grader
30 s

Smakprofiljapansk te tebutik online

Mer information
Vattentemperatur80
Tid1-2 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållGrönt te
Dosering5 gram (ca 2 tsk) / 200 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring1 år
Recensioner
Kvalitet 
2019-01-31

underbart japanskt te.

Teet har en väldigt grön smak vid 80C pga överbeläggning, 70C vatten funkar perfekt för att få underbar smak.

  Kvalitet 
  2018-05-02

  Mycket bra japanskt te.

  Mild, lite...lite sötaktig och behaglig smak.

   Kvalitet 
   2017-03-09

   Utsökt!

   Och den underbara doften som jag gärna skulle sitta halva dagarna och insupa

    Kvalitet 
    2017-03-02

    Mycket gott te.

    Av de Sencha jag provat ligger detta i topp, klart värt sitt pris.

     Kvalitet 
     2016-06-21

     Mild och söt smak!

     Äntligen färskt sencha! Det är gott te som har fyllig doft och smak.

      Kvalitet 
      2016-06-14

      Bra te!

      Det är god te som har fyllig doft och smak av havet. Men Sencha Karigane är sötare.

       LÄGG TILL EGEN RECENSION !

       LÄGG TILL EGEN RECENSION

       Yabukita Sencha Supreme te

       Yabukita Sencha Supreme te

       SKÖRD 2020 SKICKAS SAMMA DAG

       LÄGG TILL EGEN RECENSION

       Tillbehör
        Missa inte att några av dessa produkter